L’Ajuntament presenta el programa de la recuperada fira de maig donant protagonisme a la gastronomia amb una “bessonada popular”

Inca vol seguir apostant per promocionar el sector comercial com un element de dinamització econòmica de la ciutat. Així es desprèn de l’orientació que dóna l’Ajuntament al recuperat Dijous Gros i que avui ha estat presentat en ple centre històric de la ciutat, a la plaça de l’Aigua.

La fira de primavera, que tendrà lloc el proper dijous dia 8 de maig, seguirà el camí que va traçar la primera edició després de dur més de 100 anys desapareguda en el calendari de tots els inquers.

El batle Rafel Torres i la regidora Rosa Tarragó han explicat avui el programa, que ha estat organitzat amb el suport de l’Associació de Comerciants d’Inca i dels venedors del Mercat Municipal. El pes fonamental del Dijous Gros el continuarà tenint el mercat tradicional, que s’allargarà durant tot el dia en els carrers per a vianants més cèntrics.

Al migdia podrem trobar la gran novetat de la present edició, que fa referència a la gastronomia. Es tracta d’una bessonada popular. Els comerciants i residents de la zona de la plaça de l’Aigua prepararan un gran cuinat de faves solidari per a 150 persones. Tot el que es recapti amb aquesta iniciativa anirà destinat a la Fundació Es Garrover. Els tiquets es podran adquirir a partir de dilluns a l’Ajuntament o als comerços de la plaça de l’Aigua per 3 euros.

L’horabaixa hi haurà activitats per als més petits com ara jocs populars i un trenet a la plaça del Mercat. També l’Associació Gent d’Inca farà una composició vegetal a la plaça de l’Ajuntament.

El Dijous Gros encalentirà motors ja aquest cap de setmana amb la celebració de la Desfilada de Moda Benèfica Aires de Primavera, a càrrec de l’Associació de Comerciants d’Inca. Continuarà, a més, el proper dia 10 amb una nova edició del Mercadet d’Oportunitats, on es podran trobar articles de temporada a uns preus excepcionals.

El batle Rafel Torres ha explicat que “després de recuperar el Dijous Gros el passat any no pretenem que sigui un Dijous Bo, perquè la nostra fira és única i irrepetible, però sí que vol ser l’essència del Dijous Bo. Hi hem ficat la tradició, les arrels, la implicació de tot un poble, un mercat que és l’eix central de tota fira i la il·lusió de moltes persones”.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image