L’Ajuntament d’Inca posa en marxa una nova convocatòria d’ajudes a emprenedors. Es tracta d’una iniciativa amb la qual, des de l’Administració, es vol impulsar tot el que pugui esdevenir una millora per a l’economia local. «A les noves bases s’han prioritzat les ajudes a nous empresaris perquè s’ha detectat que comença a haver-hi una lleu recuperació, i amb aquesta mesura es podrà incentivar la creació d’empreses i de llocs de feina a la nostra ciutat», ha declarat María José Fernández, regidora de Promoció Econòmica. En aquest supòsit, s’incrementarà amb un 50 % l’import, que passarà d’un màxim de 300 € per persona a 500 €. Així mateix, es podrà demanar subvenció en relació amb totes les despeses originades per l’inici de l’activitat, no només per la quota d’autònom, com succeïa a la darrera convocatòria.

Marixe

Per altra banda, les ajudes a la contractació es mantenen, però s’amplien considerablement els requisits per poder demanar aquesta assistència. Fins ara el màxim de facturació per poder sol·licitar ajuda era de 500.000 €, i ara s’incrementa a la quantia de 2 milions d’euros. «Creim que tot plegat representa una millora considerable tant dels imports com dels requisits per potenciar cada vegada més l’activitat econòmica i la contractació a la nostra ciutat», ha explicat Fernández. Si bé el global de les ajudes ha sofert un descens, el canvi de les bases suposa una millor redistribució. De fet, paral·lelament s’ha fet una aposta per posar en marxa tot un seguit d’activitats i conferències per donar impuls als empresaris inquers.

Cal recordar que des del Punt d’Atenció i Seguiment de l’Emprenedor (PASE), amb seu al Quarter General Luque, s’estan coordinant tots els recursos destinats als emprenedors a la ciutat. La finalitat del servei és facilitar la creació de noves empreses, l’inici efectiu de la seva activitat i el seu desenvolupament, a través de la prestació de serveis d’informació, tramitació de documentació, assessorament, formació i suport al finançament empresarial. «Des del primer moment vàrem veure, des de l’equip de govern, la necessitat de donar facilitats a les persones que volen ser emprenedores, ja que aquest fet pot suposar millores en l’economia local», ha comentat Fernández.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image