La capital del Raiguer acull avui la Festa del Llibre, organitzada un any més per l’Ajuntament d’Inca amb la finalitat de promoure la lectura i impulsar la literatura entre els ciutadans i les ciutadanes del municipi, especialment entre els més petits.

Així doncs, de 10 a 20 hores se celebra la tradicional exposició i venda de llibres i flors a la plaça d’Espanya d’Inca a càrrec de les llibreries Espirafocs, Univers Literari i Tot Llibres, les floristeries Prohens, Flors Ses Nines i Nou Art, i també amb la participació de la Biblioteca Municipal. De forma paral·lela, durant el dematí s’ha duit a terme també firma de llibres a la paradeta d’Espirafocs a càrrec de Caterina Valriu, amb motiu del seu nou llibre Maria Enganxa. A més, com sempre s’han fet diversitat d’activitats complementàries, moltes d’elles adreçades als centres educatius de la ciutat, com són un taller de manualitats de punts de llibre i roses de paper, lectures al carrer, un espectacle de màgia i un teatre familiar per a tots els públics.

L’activitat especial d’aquest 2023 ha estat la inauguració l’exposició “Recordant Mercè”, en homenatge a M. Mercè Puig i Vinyeta; també l’acte commemoratiu que s’ha fet tot seguit, a les 19 h, al Teatre Principal d’Inca.

Jornades d’Estudis Locals d’Inca

En el marc de la programació especial de la Festa del Llibre, ahir horabaixa l’Ajuntament d’Inca va presentar també les bases de les XXIV Jornades d’Estudis Locals d’Inca. D’altra banda, durant l’acte, es va presentar el volum de les XXIII Jornades de 2022, que es publica cada any per Sant Jordi.

Les XXIII Jornades d’Estudis Locals d’Inca es varen celebrar el passat 25 i 26 de novembre, al Teatre Principal d’Inca, i s’hi presentaren un total de 19 comunicacions. Les ponències es podran consultar també de manera digital en unes setmanes, a través de la Biblioteca Digital de les Illes Balears.

Les Jornades d’Estudis Locals d’Inca, les més antigues de la Part Forana, serveixen per impulsar la investigació interdisciplinària, alhora que es coneix i promou la història del municipi. A través d’aquesta iniciativa es dona l’oportunitat als investigadors d’exposar i donar a conèixer els seus treballs relacionats amb diferents àmbits d’Inca.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image