Càritas, Deixalles i Fundación Humana acorden amb l’Ajuntament instal·lar 18 contenidors a zones d’Inca

Inca comptarà amb un nou servei de recollida de roba usada i amb una finalitat totalment social i solidària. L’Ajuntament d’Inca col·laborarà estretament a partir d’ara amb les entitats Càritas, Deixalles i Fundación Humana en un projecte que permetrà la instal·lació inicial 18 contenidors de roba als carrers i places d’Inca.

El batle Rafel Torres i la regidora de Medi Ambient Rosa Tarragó han certiticat aquesta iniciativa amb la signatura de convenis amb els representants de les tres entitats. De fet dues d’elles, Càritas i Fundación Humana, ja han instal·lat aquests contenidors als carrers.

La ubicació dels contenidors s’ha realitzat en diferents zones i sempre atenent a espais de trànsit o llocs molt habitats i que estiguin visibles per facilitar el seu ús. S’estima que cada inquer llança anualment més de 7 quilos de roba a l’any, que podran ser reutilitzats ara.

El conveni signat amb les diferents entitats deixa la porta oberta que en un futur es pugui reduir i ampliar el nombre de contenidors segons la demanda que es registri o també reubicar-los per millorar el seu rendiment.

El conveni també estableix que la instal·lació, el manteniment i les possibles reparacions dels contenidors així com el seu buidatge correspondrà a les entitats esmentades, mentre que l’Ajuntament facilita els espais per dipositar-los i que siguin accessibles per al seu buidatge.

A més, les entitats col·laboradores presentaran a l’Ajuntament una memòria trimestral de la quantitat de roba recollida, que serà reutilitzada amb diferents finalitats; bé per a programes de reinserció laboral de persones, bé per donar cobertura de vestimenta a famílies sense recursos o també per a programes d’ajuda per a Àfrica o Iberoamèrica.

La roba recollida per totes tres entitats s’utilitzarà per dur a terme programes becats de reinserció social i laboral de famílies amb falta de recursos. La roba es reparteix entre la que es pot reutilitzar i vendre, i la que s’ha de arreglar per a nous usos. La primera es ven per recollir fons per pagar les beques i mantenir aquestes entitats. La segona també es reutilitza a través de tallers i diferents iniciatives.

La voluntat de l’Ajuntament amb aquesta actuació és afavorir el reciclatge també en roba i que aquesta tengui una nova vida útil a la vegada que es col·labora amb una causa solidària.

El batle, Rafel Torres, ha indicat que aquest conveni “és un exemple d’on pot arribar la col·laboració entre la societat civil i les institucions per crear projectes solidaris i amb caire social“. Torres també ha manifestat la necessitat de difondre els valors que hi ha darrere els contenidors que es posen i “com podem col·laborar per cuidar el nostre entorn i ajudar els altres simplement deixant dipositada la roba que ja no usam”.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image