La sala de plens ha acollit la reunió de constitució de la Mesa Local de Coordinació contra la Violència Masclista. A l’acte, presidit pel batle Virgilio Moreno, hi han participat els professionals implicats en la prevenció i lluita contra aquest fet: Serveis Socials, Igualtat, Joventut, Policia Local, IBdona del Govern de les Illes Balears, Delegació de Govern, Guàrdia Civil i representants dels centres de salut de l’Ibsalut. L’ens neix amb l’objectiu de treballar plegats en l’aplicació de protocols i actuació per a la prevenció i el tractament de la violència de gènere. «Estam complint amb el full de ruta que ens havíem marcat com a equip de govern per tenir una eina efectiva pel tractament de la violència masclista a la nostra ciutat», ha dit Mari Carmen Osés, regidora d’Igualtat.

fullsizerender-4

L’entitat ha acordat celebrar almanco dues reunions a l’any amb tots els implicats, però també s’ha parlat de crear comissions de feina específiques per tal de tractar punts especials. Així mateix, s’ha subratllat la importància de coordinar una tasca d’informació i sensibilització entre la ciutadania. «Volem oferir una atenció i resposta àgil a les víctimes de la violència masclista, i per això és important un diàleg constant i un intercanvi de dades acurat», ha comentat la directora de l’IBdona Rosa Cursach. Per part dels cossos de seguretat present s’ha destacat la feina prèvia que s’està realitzant en aquest sentit i que farà que la Mesa pugui disposar de dades per tal que les decisions que es prenguin siguin més efectives.

Per altra banda, s’ha posat damunt la taula la possibilitat d’adherir-se a un conveni de col·laboració amb el Ministeri de l’Interior per la lluita contra la violència de gènere. A partir de la signatura es dóna formació en els protocols de lluita i identificació de la violència masclista entre les forces de seguretat. A més, per part de l’Administració local s’ha de destinar un agent al tractament d’aquests temes, qui compartirà informació i recursos amb la Guàrdia Civil.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image