El batle d’Inca Virgilio Moreno, el tinent batle d’Esports Gori Ferrà i el regidor de Turisme Jaume Tortella han signat un acord de col·laboració amb el fundador de Ciclismo en Mallorca, Maties Ximelis, per a la declaració de la ciutat d’Inca com a destinació «cycling fiendly» -amiga dels ciclistes. Tot això amb el suport de l’Associació de Comerciants i Restauradors d’Inca, i l’associació Activa’t Inca. Aquest distintiu suposa posar en marxa un conjunt d’accions per tal de millorar aspectes que els practicants del ciclisme puguin considerar pràctics i atractius. «Partim que la nostra posició dins les diverses rutes que hi ha a l’illa és estratègica, motiu pel qual hem decidit apostar per posar en el mapa d’aquests esportistes la nostra ciutat i l’oferta, principalment, gastronòmica», ha declarat Moreno.

És un fet contrastat que el cicloturisme és un dels sectors de més creixement en l’àmbit turístic de les Illes Balears. Per això, amb el nou distintiu es pretén donar una orientació al turista sobre els serveis específics que els establiments poden oferir a aquestes persones. «A través de la nostra web específica per a ciclistes promocionarem Inca i els establiments adherits, per a la qual cosa posam a l’abast un servei d’assessorament per potenciar les possibilitats de desenvolupament en funció dels serveis que vulguin arribar a oferir als seus clients i potencials», he explicat Ximelis. També es volen realitzar tot un seguit de propostes de millores que afecten directament el trànsit. Així, es parlarà de senyalització o adequació de vies alternatives, ja sigui dins les rutes marcades com de noves que es puguin crear. «Tenim ben clar que volem participar d’un nínxol que pot ser molt interessant per a Inca, donades les dates a les quals està present a Mallorca», ha dit Tortella.

Inca serà el tercer municipi que es converteix en «cycling fiendly» després de Porreres i Campos. Ara comença tot un projecte per potenciar els seus paratges per a la pràctica del ciclisme en les seves diferents modalitats per als locals i els vinguts de totes les parts del món a Mallorca.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image