El batle d’Inca Virgilio Moreno i la regidora de Serveis Socials María del Carmen Oses s’han reunit amb la presidenta de l’IMAS Margalida Puigserver, el vicepresident de l’IMAS Javier de Juan i el seu equip per parlar de les necessitats de la ciutat. La reunió ha servit perquè des de la institució insular es coneguessin les problemàtiques específiques i les mancances d’un municipi de 30.000 habitants. “Estam molt contents de la bona predisposició per part de l’IMAS i perquè han vist amb bons ulls diversos projectes que els hem presentat”, ha assegurat Moreno.

imas02

Un dels punts tractats ha estat la renda mínima d’inserció –RMI– perquè segons els tècnics municipals el procés és lent, fet que perjudica els usuaris. Des de l’Ajuntament s’ha demanat una millora en tota la gestió, tot incidint, especialment, en els mitjans d’avaluació i resposta. També s’ha demanat el finançament de les despeses dels tècnics municipals assignats a la tramitació de l’RMI i l’augment de recursos formatius específics de les persones perceptores d’aquesta a la comarca d’Inca.

Per altra banda, des de l’Àrea de Serveis Socials es creu important que es produeixi un augment de places de formació per a tècnics i professionals dels ajuntaments de més de 20.000 habitants. “Creim que en aquest camp es necessita un constant reciclatge, i en el nostre cas veim que disposam de poques oportunitats per fer-ho, atesa la baixa oferta”, ha comentat Oses.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image