L’Ajuntament d’Inca ha reestructurat el seu pressupost per tal d’adaptar-se a la situació actual i destinarà 300.000 euros en ajudes directes a autònoms, comerciants i petites empreses. La modificació de crèdit per donar una resposta eficient contra la crisi provocada pel COVID-19 s’aprovarà en la pròxima sessió plenària, que se celebrarà dimecres 29 d’abril.

Així doncs, el consistori inquer posarà en marxa una línia de subvencions extraordinària, dotada d’un pressupost inicial de 300.000 euros, per a la reactivació econòmica del municipi i la recuperació de l’activitat comercial i empresarial que ha patit greument les conseqüències de la declaració de l’estat d’alarma. “El nostre objectiu és fer tot el que estigui al nostre abast per poder mantenir l’activitat econòmica i els llocs de feina a la nostra ciutat quan es recuperi la normalitat. Per tant, si fos necessari, podríem arribar a ampliar la quantia d’aquesta línia d’ajudes”, assenyala el batle d’Inca, Virgilio Moreno. En aquest sentit, Moreno ha recordat que “estam en contacte continu amb autònoms, comerciats i empresaris per seguir de prop la seva situació i mantenir-nos al seu costat en aquests moments tan complicats”.

La finalitat d’aquestes ajudes directes és, per tant, ajudar en la sostenibilitat financera i el manteniment de l’activitat comercial i empresarial d’Inca, ara que els comerços, empreses i autònoms necessiten de la col·laboració de les administracions públiques. D’aquesta manera, la intenció és reforçar les ajudes estatals i autonòmiques per tal de pal·liar els efectes del coronavirus en el teixit empresarial inquer.

L’Ajuntament d’Inca actualment està treballant en la redacció de les bases de la convocatòria de subvencions, que es preveu que es farà pública durant el mes de maig. “El nostre propòsit és intentar agilitzar al màxim els tràmits per sol·licitar aquestes ajudes perquè els diners puguin arribar tan aviat com sigui possible als destinataris”, explica el batle.

Finalment convé ressaltar que aquesta línia extraordinària d’ajudes directes serà un dels principals eixos del pla d’impuls a l’economia que està desenvolupant l’Ajuntament d’Inca, en el marc del seu pla “Reiniciam Inca” enfront del COVID-19. Així mateix, el consistori ja ha aprovat un paquet de mesures fiscals i importants actuacions de caràcter social.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image