El consistori se suma a la convocatòria de subvencions del Govern de les Illes Balears. L’import dels ajuts oscil·la entre els 2.000 i 3.000 euros.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball Iago Negueruela s’ha reunit avui amb el batle d’Inca Virgilio Moreno per formalitzar l’adhesió de la capital del Raiguer a la convocatòria del Govern de les Illes Balears d’ajudes extraordinàries per a persones treballadores autònomes. D’aquesta manera, Inca disposarà de 326.944 euros a repartir en ajudes no retornables, que podran beneficiar a totes les persones autònomes del municipi.

Així doncs, l’objectiu d’aquestes subvencions és ajudar els autònoms i autònomes a reiniciar la seva activitat un cop que s’ha iniciat el procés de desescalada, i contribuir a pal·liar els efectes provocats per la crisi generada per la COVID-19. “Des del primer dia, hem estat al costat dels nostres autònoms i empresaris. Farem tot el que estigui al nostre abast per no deixar ningú enrere i contribuir a mantenir l’activitat econòmica de la nostra ciutat i tots els llocs de feina. Per tant, si fos necessari, podríem arribar a llançar una nova línia d’ajudes per setembre”, explica el batle Moreno.

S’hi poden presentar dos tipus de persones treballadores autònomes: aquelles que treballen tot l’any, però s’han vist afectades per la declaració de l’estat d’alarma, i els coneguts com treballadors autònoms de temporada que enguany no hagin pogut iniciar la seva activitat. L’import dels ajuts oscil·la en funció si tenen o no persones treballadores contractades a càrrec seu: en cas de no tenir-ne, l’ajuda és de 2.000 euros; en cas de tenir-ne una o dues, 2.500 euros; i en cas de tenir-ne més de dues, 3.000 euros. A més, es tracta d’un ajut compatible amb la prestació extraordinària per cessament d’activitat aprovada pel Govern central i amb haver fet un ERTO.

A més del conseller i el batle, a la reunió han assistit els tinents de batle Alice Weber i Gori Ferrà, juntament amb la regidora d’Innovació i Empresa María José Fernández, i el regidor de Comerç Miguel Ángel Cortés. Així mateix, durant la trobada, les principals associacions empresarials del municipi, Associació de Comerciants i Restauradors, Activa’t Inca i Empenta, han tengut també l’oportunitat de conèixer de primera mà les bases principals d’aquesta convocatòria de subvencions.

 

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image