La campanya de “La Ruta del Vidre” del Consell de Mallorca i Ecovidrio ha arribat a Inca. El regidor de serveis Paco Verdejo, acompanyat del responsable de la campanya Biel Cerdà i del tècnic municipal de Medi Ambient Xisco Pomar, han presentat les activitats de promoció del reciclatge de vidres que es realitzen a la capital del Raiguer durant tot el dia. Així, Un “iglú mòbil” serà l’element central de l’acció que mogut per una bicicleta es desplaçarà pels municipis per buscar els habitants en mercats, a la plaça, a la porta dels col·legis i parcs, a la sortida dels restaurants i bars. “Estam molt satisfets del reciclatge de vidre a la ciutat, en els darrers dos anys gràcies a diferents accions hem aconseguit multiplicar per tres la recollida d’aquest tipus de residu”, ha explicat Verdejo.

Durant tot els dies a aquest iglú mòbil l’acompanyaran dos educadors ambientals que, una vegada que hagin arribat al punt establert, compartiran el seu temps amb els visitants i realitzaran un taller ambiental per aprendre a separar correctament el vidre que ha de dipositar-se en l’iglú verd (deixant clar el que són impropis i no s’hi han de dipositar, com per exemple porcellana, ceràmica, bombetes, plats, gots, etc.).

Finalment, es pretén realitzar un diagnòstic i una avaluació de la situació real de les llars i comerços de la zona mitjançant enquestes que després ajudaran el Consell de Mallorca i Ecovidrio, juntament amb l’Ajuntament d’Inca, per poder prendre les mesures correctores oportunes respectivament per tal de millorar la separació selectiva i correcte reciclatge del vidre al municipi.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image