El batle d’Inca Virgilio Moreno va recollir, de mans de Linda McAvan, membre del Parlament Europeu i presidenta de la Comissió de Desenvolupament, el tercer premi dels Platforma Awards, òrgan del Comitè Europeu de les Regions. El guardó correspon al projecte d’agermanament de la capital del Raiguer amb el municipi de Telpaneca (Nicaragua) a través del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació. A la cerimònia també assistiren Jesús Juan Jurado, vicepresident segon del Consell i conseller executiu de Presidència i Participació Ciutadana, i Francesca Campana, responsable de projecció exterior del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació. «Per a la ciutat d’Inca, poder participar dels guardons Plataforma és ja per si mateix un autèntic premi; gràcies a això es pot conèixer internacionalment la cooperació que des de l’any 2001 ens agermana amb Telpaneca, i que està resultant un èxit», ha comentat Moreno durant la cerimònia.


El projecte, gestionat pel Fons Mallorquí, és un agermanament de ciutats establert el 2001 que abasta educació, gestió de l’aigua i sanejament, suport a les economies locals i cooperatives. Cal assenyalar que per a aquesta primera edició dels premis Platforma s’han rebut 25 sol·licituds, que representen 42 projectes de cooperació descentralitzada de 75 governs locals i regionals de 30 països diferents.

L’objectiu dels premis Platforma és recompensar els millors plans de cooperació per al desenvolupament d’una ciutat a una altra i d’una regió a una altra, promovent la cooperació descentralitzada i recopilant dades i indicadors de les millors pràctiques europees.

Des de la seva creació el 2008, Platforma representa més de 100.000 governs locals i regionals actius en el camp de la cooperació per al desenvolupament entre ciutats i entre regions. Un enfocament més eficaç i proper als ciutadans conegut com «cooperació descentralitzada». L’organització uneix els seus governs locals i regionals afiliats amb les seves associacions nacionals, paneuropees i mundials, i té dos pilars essencials: facilitar l’intercanvi de coneixements i l’aprenentatge mutu, i organitzar una promoció eficaç en l’àmbit europeu per reforçar el paper específic dels governs locals i regionals en les polítiques de desenvolupament.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image