L’Ajuntament ha demanat formalment al Consorci de Transports un canvi d’ubicació de l’aturada de les línies 340 (des de Port de Pollença), 351 (des de Platja de Muro i Alcúdia) i 390 (des de Can Picafort) a l’avinguda dels Reis Catòlics de la ciutat. Després de quasi un any de l’entrada en funcionament d’aquesta parada, s’ha comprovat que es creen retencions de trànsit i que l’operativitat dels vehicles és menor del que s’esperava. «Els agents han detectat un fort augment dels problemes de mobilitat a la zona derivats d’aquesta instal·lació», ha declarat la regidora de Policia Local, Antonia Triguero, en relació amb la parada actual. A més, veïns de la zona han traslladat les seves queixes al consistori, no tan sols per les retencions a determinades hores, sinó pels renous als moments de màxima afluència de passatgers.

IMG_0173
Totes aquestes circumstàncies han fet que l’Ajuntament s’adreçàs al Consorci de Transports per arribar un acord per trobar una nova ubicació que sigui positiva per als transportistes, per als usuaris i per a la mobilitat de la zona. «Hi ha una bona predisposició per totes les parts implicades, i creim que el procés administratiu pot avançar ràpid per tal que Inca pugui tenir una nova parada», ha explicat el batle, Virgilio Moreno. Així i tot, de manera informal, el consistori ha proposat altres ubicacions.

Per altra banda, els responsables municipals pensen que, atesa l’afluència d’usuaris a l’actual parada, seria positiu que les instal·lacions comptassin amb una protecció major. Així es demanarà que hi hagi més seients i que la teulada sigui de major llargària per a una millor protecció del sol i de la pluja. «Hem comprovat, i també ens ho han manifestat diversos usuaris, que hi ha aturades a altres municipis que tenen més comoditats», ha dit Triguero.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image