El municipi d’Inca se suma a la celebració del Dia Internacional de la Dona amb un programa d’activitats diverses que s’allargaran fins al mes d’abril. “Enguany serà una celebració molt important per a l’equip de govern, perquè presentarem el Casal de la Dona d’Inca, un espai d’intercanvi que potenciarà polítiques d’igualtat i en el qual es podran trobar diferents serveis de les administracions supramunicipals”, ha explicat el batle, Virgilio Moreno. El nou servei es presentarà el 10 de març.

DI_dona_16

Les activitats començaran el dia 2 de març amb un taller d’autoestima a càrrec de Rosa Mascaró, educadora social. Es podrà gaudir d’art, teatre, xerrades, una ballada popular o música fins al 2 d’abril, amb la temàtica de la dona com a fil conductor de tot. “Hem preparat un programa d’activitats pensat perquè tothom en pugui participar, per això la varietat d’actes que es podran trobar durant tots aquests dies”, ha comentat María del Carmen Osés, regidora d’Igualtat, àrea de nova creació aquesta legislatura. Així mateix, s’aprofitaran les dades per presentar el grup de dones d’Inca. Aquesta iniciativa particular vol crear una associació per treballar en temes de dona i igualtat.

Per altra banda, el passat dijous, el Ple municipal va aprovar per majoria una declaració institucional per celebrar aquest dia. Les forces polítiques de la ciutat mostraren el compromís en la defensa dels principis d’igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes en el conjunt de les activitats que dugui a terme aquesta corporació. També, s’acordà la creació d’un pla d’igualtat amb objectius, actuacions i mesures per a la posada en marxa i l’execució de polítiques d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes. Aquesta planificació ha de preveure, en la mesura que sigui possible, els recursos suficients per a la implementació del Pla.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image