La ciutat d’Inca ha començat amb un procés participatiu per tal de redactar un Pla de Residus. La presentació realitzada pel batle Virgilio Moreno, el tinent batle de Medi Ambient Àngel García i la regidora de Serveis Francisca Barceló ha servit per ensenyar el full de ruta de l’equip de govern en aquestes matèries. L’objectiu bàsic és aconseguir la implicació de tots. “Primer tendrem una primera fase de diagnòstic fins al 3 de desembre i, després, es redactarà un pla amb l’ajuda de reunions sectorials que podrà estar llest el mes de març”, ha declarat Barceló.

IMG_3696

Actualment, la taxa de fems que es recicla a Inca és del 7,9 %, molt per davall de la mitjana de Mallorca, que és del 14,1 %. La normativa europea, que després s’aplica a les estatals i a les comunitats autònomes, preveu que el 2020 el percentatge de reciclatge s’incrementi fins al 50 %. “Volem afrontar aquest problema ja i trobar les mesures per arribar als objectius fixats, però, al final, és una feina de tots els inquers i les inqueres que sigui un èxit”, ha dit Moreno.

Dins tot el procés es realitzaran entrevistes personals per zones a tota la ciutat. També, s’ha posat en marxa la web www.residus.es/inca, a la qual la gent pot rebre informació i participar de l’enquesta ciutadana. A més, pel referit mitjà s’anirà informat de tots els resultats del procés.

“Tota aquesta tasca ens donarà una eina per fer millores en la recollida de residus, però també en l’àmbit normatiu, i a la llarga incidirà en el rebut dels ciutadans”, ha esmentat García. Ben aviat, als domicilis es rebrà un fullet informatiu en què s’explicarà el procés participatiu per tal que tots hi puguin participar.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image