L’Ajuntament d’Inca posa en marxa un dispositiu especial per prevenir i controlar el turisme de fems. Així doncs, a partir d’aquesta setmana s’intensificaran considerablement les tasques de vigilància per tal d’evitar abocaments de residus a Inca, procedents de persones que no resideixen a la capital del Raiguer.

«Durant els darrers anys, hem detectat que moltes persones dels pobles del voltant venen a Inca a tirar els seus residus. Per aquest motiu, posam en marxa una campanya especial de prevenció amb la finalitat d’aturar el turisme de fems i lluitar contra aquesta pràctica il·legal», assenyala la regidora de Serveis María del Carmen Oses.

En aquest sentit, el batle d’Inca destaca que «tots els inquers i les inqueres han fet un esforç molt gran per adaptar-se al nou sistema de recollida i contribuir a millorar les xifres de reciclatge a la nostra ciutat. Per tant, les males pràctiques de persones de fora d’Inca no han d’embrutar els bons resultats que estam aconseguint».

La Policia Local d’Inca incrementarà els controls, tant amb agents de paisà com amb patrulles, especialment en les zones a on ja s’ha detectat que habitants d’altres municipis solen tirar el seu fems. D’altra banda, s’ha activat la unitat especial de drons de la Policia Local per dur a terme tasques preventives de vigilància.

Finalment, convé recordar que a les Illes Balears suposa una infracció dipositar residus en els contenidors que no corresponen al municipi propi de residència. A més a més, durant els darrers anys, des de l’Ajuntament d’Inca s’ha realitzat un important esforç per impulsar el reciclatge i fomentar la correcta separació de residus amb la implantació d’un nou sistema de recollida.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image