El Ple de l’Ajuntament d’Inca, per unanimitat, ha decidit entrar a la convocatòria del Fons de les Nacions Unides per la Infància –Unicef– destinada al fet que les administracions locals puguin obtenir el Segell de Ciutat Amiga de la Infància (CAI) que reconegui l’aplicació d’un model de gestió amb un enfocament de drets de la infància. El Ple municipal va acordar per unanimitat que des de l’Àrea d’Educació es posi en marxa tot el procés.

Així, se sol·licitarà a UNICEF Comité Español iniciar els tràmits per a l’obtenció del Segell de Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància i, a la vegada, el suport i la col·laboració de l’entitat per al desenvolupament, la millora contínua i la innovació de les polítiques de la infància i adolescència a la nostra localitat. D’aquesta manera, el consistori referma la seva aposta per impulsar polítiques municipals que garanteixin el desenvolupament integral dels nins, nines i adolescents. «El que volem és que els infants puguin arribar a sentir-se partícips i escoltats per les autoritats d’Inca», ha comentat la regidora d’Educació Alice Weber.

Amb aquesta iniciativa el govern local ha de treballar activament amb una política local de la infància, que es basa en un diagnòstic de la realitat dels nins i nines, i de la localitat, realitzat de forma participativa; es disposa que el govern local té com a interlocutor reconegut un òrgan de participació de la infància i l’adolescència dinàmic, i que en el disseny, la implementació, el seguiment i l’avaluació d’aquesta política les autoritats locals i l’equip tècnic treballen en xarxa, tant dins la corporació com en l’àmbit extern. En aquest sentit, Inca compta amb el Consell de la Infància Municipal. Aquest òrgan està format per dos alumnes-consellers i representants de 6è de primària de les diferents escoles públiques i concertades del municipi d’Inca. Els alumnes de 5è de primària també formen part del Consell d’Infants, però no tenen poder de decisió, només participen com a suggeridors de propostes.

El principal objectiu durant tot el procés és que es produeixi un debat sobre qüestions que afecten directament els infants en el seu entorn més proper. Per part de les autoritats locals es considera que el Programa Ciutats Amigues de la Infància i el Segell de Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància afavoriran els interessos de la població en general i de la infància en particular.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image