El batle d’Inca, Virgilio Moreno; el regidor d’Urbanisme i Participació, Andreu Caballero; juntament amb la presidenta d’Abacco Baleares, Yolanda Fernández, han visitat avui matí els sanitaris que s’han instal·lat a la plaça Mallorca, adaptats per a persones ostomitzades. D’aquesta manera, Inca es converteix en el primer ajuntament de les Illes Balears que habilita un bany amb aquestes característiques fora de l’àmbit sanitari.

«Tenim un ferm compromís amb l’Asociación Balear de Crohn, Colitis Ulcerosa y Ostomizados (Abacco) amb l’objectiu de facilitar i millorar la vida de les persones que parteixen aquestes malalties. Ja vàrem ser un municipi pioner amb l’emissió de distintius de la Policia Local per permetre’ls l’estacionament del vehicle en cas de necessitat especial i ara tenim l’oportunitat d’habilitar el primer bany públic fora de l’àmbit sociosanitari», assenyala Moreno.

Per la seva banda, Caballero destaca que «aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la col·laboració constant entre l’Ajuntament d’Inca i l’associació Abacco, que realitza una labor encomiable i que té la seva seu al nostre municipi».

En aquest sentit, Fernández explica que «avui estam de celebració. L’habilitació del primer bany adaptat és una notícia de gran repercussió i que obrirà el camí a altres institucions que vulguin seguir les passes de l’Ajuntament d’Inca».

Així doncs, aquesta nova instal·lació s’adapta a les necessitats de les persones ostomitzades, ja que s’ha fet tenint molts presents les recomanacions realitzades per l’Associació. Disposa d’un vàter encastat amb sifó, un taulell contigu a l’inodor perquè els usuaris puguin posar els productes de recanvi i un flexo ruixador d’aigua perquè puguin netejar la bossa, entre d’altres.

Aquest bany es podrà utilitzar ja des de l’obertura de la nova plaça Mallorca, el pròxim mes de juny.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image