L’Ajuntament d’Inca ha obtingut una nota de 8,1 sobre 10, en la segona onada de l’anàlisi realitzada per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Així doncs, el municipi millora la seva puntuació i passa del 6,7 al notable, incrementant la seva valoració en quasi un punt i mig més que en els primers resultats.

D’aquesta manera, Inca es troba en la tercera posició en l’àmbit balear i és la segona localitat de Mallorca més transparent, d’acord amb aquest estudi. De fet, el 88 % dels ajuntaments suspèn i només 8 dels 67 municipis de la Comunitat aconsegueixen un aprovat (el 12 %). Així mateix, en la primera onada, la capital del Raiguer també estava entre els pocs aprovats, però amb un 6,7 de nota, qualificació que ha millorat considerablement.

“Durant els darrers mesos, hem fet un important esforç per millorar encara més la nostra transparència. Per a nosaltres és un compromís ineludible, i continuarem treballant per incrementar la participació ciutadana i la plena integració dels veïns en els assumptes que els afecten”, assenyala Andreu Caballero, regidor de Participació i Transparència.

La metodologia utilitzada per la UAB té en compte dues grans variables: transparència de la corporació i informació per a la participació. Inca compleix 42 dels 52 indicadors: la totalitat dels indicadors referits als representants polítics; 6 dels 7 referits als òrgans de govern i representació; 12 dels 16 referits a la gestió econòmica i dels recursos col·lectius; 6 dels 7 referits al municipi i informació pública; i 5 dels 9 referits a eines de participació ciutadana.

El desembre de 2015 va entrar en vigor la Llei de transparència 19/2013, que obliga les administracions centrals, autonòmica i local a publicar en les seves pàgines web tota la informació d’interès per al ciutadà. El model d’anàlisi ha estat dissenyat per la UAB, i integra 52 indicadors que valoren dos tipus de criteris de validació: que hi hagi informació actualitzada referida de la gestió i que estigui correctament situada i sigui fàcilment localitzable.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image