L’Ajuntament d’Inca posa en marxa un projecte per a l’eliminació de les barreres arquitectòniques i la millora de la mobilitat a l’avinguda de Lluc i l’avinguda d’Antoni Maura. El contracte d’obres s’ha adjudicat ja a l’empresa Urban Illes SL per un import total de 126.445,00 euros, IVA inclòs.

«L’avinguda de Lluc és una de les principals artèries de la nostra ciutat, que connecta Inca amb el municipi de Selva. D’altra banda, l’avinguda d’Antoni Maura també és una de les vies més transitades de la ciutat, que comunica la zona del Blanquer amb el centre i la barriada de Crist Rei», destaca el regidor d’Urbanisme i Mobilitat Andreu Caballero.

Caballero assenyala que «el projecte no pretén una reforma integral de la zona, sinó que l’objectiu és potenciar els encreuaments per a vianants, amb la finalitat de millorar la mobilitat i l’accessibilitat, especialment per a persones amb discapacitat sensorial o de mobilitat».

Així doncs, l’objecte d’aquest projecte és eliminar les barreres arquitectòniques de dos carrers importants i transitats de la ciutat per facilitar la mobilitat dels vianants i, especialment, d’aquelles persones amb mobilitat reduïda. D’aquesta manera, el contracte contempla l’adaptació puntual dels passos per als vianants existents, d’acord amb el Reglament de supressió de barreres arquitectòniques vigents. D’altra banda, es realitzaran nous passos per als vianants a les voreres perimetrals amb el sistema d’orelles per als transeünts, que evitaran que els vehicles obstaculitzin les interseccions i facilitaran la visió.  A més a més, s’amplien els espais per als vianants a les cantonades, tot afavorint escenaris de trobada i d’espera. En concret, es projecten un total de deu passos per als vianants en els encreuaments dels carrers perimetrals.

 

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image