Des de l’Espai Dones d’Inca es crearà un punt violeta al concert Satèl·lit Fest, que es realitzarà el pròxim diumenge 30 d’abril. Aquesta iniciativa és un espai on se sensibilitza el públic i s’atén, informa i ajuda víctimes de qualsevol tipus d’agressió sexista. La seva finalitat és la de conscienciar, prevenir i gaudir la festa amb el respecte cap a les dones, lliures d’assetjament i humiliació masclista.

Virgilio Moreno, batle d’Inca; Antònia Sabater, regidora d’Igualtat; Antoni Peña, regidor de Festes; i les tècniques de l’Espai Dona han donat a conèixer la iniciativa. La intenció és que aquest primer acte sigui una prova pilot per a futurs esdeveniments de la ciutat.

Des de l’Àrea d’igualtat es constata que els espais d’oci i festa són probablement uns dels indrets on més risc hi ha de sofrir una agressió sexual. Encara que les violències sexuals estan presents en el dia a dia, i s’ha avançat molt enfront d’aquestes, podem observar com actualment continua sent una de les majors preocupacions a l’hora de gaudir de la festa. “És per això que, davant d’aquesta problemàtica, des de l’Ajuntament veim necessari complementar la coneguda campanya ‘Només Sí és Sí’ del Consell de Mallorca amb unes iniciatives participatives i un protocol propi d’Inca”, explica Antònia Sabater. D’aquesta manera, es pretén que totes les persones que conformen la ciutat d’Inca o hi acudeixen per gaudir del seu oci nocturn puguin tenir un espai segur en cas de patir una agressió sexual durant les festes, i rebre l’atenció pertinent i adequada davant aquestes situacions.

A la campanya s’han vist involucrades diferents persones per tal de poder dur-la a terme; per una banda, la il·lustradora Sílvia Sanz, qui sota el nom de Doña Piru ha estat la persona encarregada de donar-li una imatge, i l’alumnat de diversos centres educatius de la ciutat han complementat la imatge amb un eslògan; per altra banda, les Promotores d’Igualtat de Gènere, de l’Associació de Promotors i Promotores d’Igualtat de Gènere (APIG), que faran possible la difusió de la Campanya “Només Sí és Sí” i l’activació del protocol davant qualsevol mena de violència sexual establint un punt lila durant les festes. Aquestes col·laboraran, conjuntament amb la Policia Local d’Inca, la Guàrdia Civil i els centres de salut, en cas d’agressió sexual en la festa.

Tota aquesta iniciativa s’ha pogut dur a terme gràcies al fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i a la col·laboració i treball en xarxa de totes les persones, entitats i serveis que hem anomenat anteriorment.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image