L’Ajuntament d’Inca ha presentat avui la primera campanya dels pressuposts participatius que es posa en marxa al municipi. amb el suport del Consell de Mallorca. D’aquesta manera, enguany el consistori per primera vegada ha reservat una partida de 500.000 euros per a inversions participatives, amb la finalitat que la ciutadania pugui decidir sobre la destinació de parts dels recursos municipals.

«La nostra intenció és motivar els ciutadans i les ciutadanes a convertir-se en protagonistes actius del municipi, mitjançant la seva implicació a l’hora d’identificar necessitats i cercar-hi possibles solucions. Amb aquest procés de pressuposts participatius donam veu als inquers i a les inqueres per entre tots i totes prendre les millors decisions possibles», assenyala el batle d’Inca Virgilio Moreno.

Així doncs, avui comença el període de votació a través del qual la població inquera podrà triar les propostes que volen que es duguin a terme aquest mateix any. En total, s’han seleccionat tretze projectes, dels quals la ciutadania en pot triar cinc i atorgar-los una puntuació de l’1 al 5, en funció de les iniciatives que considerin més importants i prioritàries.

El termini de votació romandrà obert fins al dia 30 de juny. Els i les inqueres poden donar la seva opinió a través de l’aplicació virtual: https://participa.incaciutat.com/ De forma paral·lela, es realitzaran consultes a peu de carrer i un grup d’animadors visitarà les diferents barriades i punts destacats d’Inca per donar a conèixer la iniciativa i animar les persones a participar-hi.

«És important potenciar la dinamització amb l’objectiu d’arribar a tota la ciutadania i impulsar la participació. Així, podem ajustar la despesa municipal a les necessitats i prioritats de la majoria d’inquers i inqueres, donant-los l’oportunitat de decidir i seguir millorant entre tots i totes la nostra ciutat», destaca el regidor de Participació Andreu Caballero.

En el marc d’aquest projecte, prèviament s’ha duit a terme una consulta ciutadana amb la finalitat de conèixer de primera mà les principals necessitats, demandes i suggeriments de la ciutadania inquera. D’aquesta manera, amb la informació recollida a tots els encontres i les reunions mantingudes amb entintats, associacions i diferents col·lectius, s’han elaborat les tretze propostes que actualment es poden votar.

En conjunt, per tant, la finalitat d’aquesta iniciativa és millorar la comunicació i relació entre la ciutadania i l’Administració local, generar una reflexió activa i positiva entre la població, alhora que es treballa per una major transparència i eficiència en la gestió municipal a través de la participació ciutadana.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image