L’Ajuntament d’Inca habilitarà tres nous aparcaments dissuasius a la ciutat. Així mateix, es preveu que s’ampliïn també els dos pàrquings que ja estan en marxa a les barriades de So na Monda i Crist Rei. D’aquesta manera, la capital del Raiguer disposarà d’aproximadament 470 noves places d’aparcament en terrenys ubicats a menys de 15 minuts a peu del centre.

«El nostre objectiu principal és impulsar una mobilitat urbana més sostenible i eficient. Per tant, amb aquesta actuació volem facilitar l’accés al centre i a altres indrets del nucli urbà sense necessitat d’anar-hi amb vehicle. D’altra banda, es pretén alliberar els carrers del centre de vehicles que volten cercant una plaça lliure», explica el batle d’Inca Virgilio Moreno.

El primer aparcament que s’habilitarà serà a l’avinguda d’Alcúdia (davant la plaça d’Andreu París) i disposarà d’unes 70 places. Després, progressivament s’aniran habilitant uns altres dos nous pàrquings dissuasius, un d’ells al carrer de Lloseta i l’altre a l’avinguda del General Luque.

A més, el consistori preveu ampliar les zones habilitades per a aparcament a les barriades de Crist Rei i So na Monda. Per això, s’utilitzaran els terrenys adjacents i es duplicaran les places disponibles en ambdós espais.

Així doncs, el municipi d’Inca disposarà aviat de cinc aparcaments dissuasoris més, tres de nous i dos que estaven ja en funcionament i s’ampliaran. Aquests aparcaments se sumen als molts que hi ha ja a Inca, ubicats als carrers de Mossèn Andreu Caimari, Formentera, Rei Mostassaf i Servera de Madariaga, entre altres.

Per desenvolupar la dita xarxa de pàrquings i millorar el trànsit de vehicles, especialment al centre de la ciutat, s’ha duit a terme una important tasca d’anàlisi i avaluació de totes les parcel·les que hi havia sense ús als diferents barris, i que es podien reconvertir en zones d’estacionament de vehicles a l’aire lliure.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image