Des de la Conselleria de Turisme s’ha començat a fer passes junt amb l’Ajuntament per tal d’implantar a la ciutat el segell SICTED. Es tracta d’un distintiu en el qual es pretén que dins una destinació hi hagi una homogeneïtat de qualitat als elements que participen de l’experiència del visitant. Així s’ha explicat durant la presentació pública a empresaris, i que ha comptat amb la presència del batle Virgilio Moreno i del regidor de Comerç i Turisme Jaume Tortella. Al projecte es contempla dotar els establiments d’un sistema de gestió de la qualitat integral, que tendrà una avaluació contínua per millorar el valor del destí. “Creim important que en aquesta primera fase les empreses coneguin els beneficis del distintiu perquè generarà valor i fidelitzarà els clients; fet, aquest, molt important a la nostra ciutat, atès que la seva principal força econòmica és el sector serveis”, ha explicat Tortella.

asset

Aquesta acció ve contemplada dins el Pla Integral de Turisme de les Illes Balears per tal d’impulsar i difondre estàndards de qualitat i caminar cap a un model més responsable. L’objectiu de l’Ajuntament és treballar tots aquests conceptes per aconseguir un compromís global com a destinació envers uns atributs “prèmium”. “El repte que tenim al davant és aconseguir que tant el sector públic com el privat vegin Inca com una destinació única i que tothom s’impliqui en la necessitat d’establir millores conjuntes”, ha explicat Moreno.

A partir d’ara, els responsables de la implantació del segell SICTED identificaran les empreses sensibles de participar-hi i realitzaran jornades de sensibilització. En aquest sentit, els tècnics han subratllat la importància de la formació a comerços i restaurants per implantar la gestió de la qualitat. “Amb dites accions i unes altres posteriors es podrà augmentar la percepció d’Inca com a destinació excel·lent i incrementar la satisfacció dels visitants pels serveis rebuts”, ha explicat Tortella. Per part de l’Àrea de Turisme, es començarà a treballar en la difusió del sistema per tal que les empreses s’hi adhereixin.

Compartir

Newsletter Image