Les faves seran el fil conductor de la festivitat del Dijous Gros d’Inca. A la presentació han acudit el balte Virgilio Moreno, la regidora de Fires Antònia Sabater, la regidora de Mercats María José Fernández, representants de les entitats col·laboradores i dels cellers i restaurants. “Gràcies a la implicació de particulars i entitats, s’ha decidit donar una empenta a aquest esdeveniment per tal que es consolidi dins el calendari de fires i festes inqueres”, ha assenyalat Moreno. Així el pròxim dijous 5 de maig, durant tot el dia, s’han programat activitats per a tothom.

Dijous Gros 2016

“La intenció és aconseguir una jornada festiva que atregui l’atenció dels inquers i els visitants, i que a la vegada tengui aquell caràcter tradicional que l’historiador Biel Pieras ens contarà el 2 de maig a les 20 h al Claustre de Sant Domingo”, ha esmentat Sabater. La jornada del Dijous Gros començarà amb una edició especial del mercat que s’estendrà fins a l’horabaixa. Al migdia, hi haurà a la plaça de l’Aigua el tradicional dinar de faves solidari. El que es recapti enguany per les més de 300 racions es destinarà a la Fundació Joan XXIII.

A partir de les 17.30 h els més petits tendran el seu protagonisme amb diferents activitats com un taller de cuina, jocs amb castells inflables o la música del grup Spaguetti. La dansa també tendrà el seu espai amb una mostra de l’Escola Municipal de Música Antoni Torrandell, juntament amb una trobada de ball en línia. “A més, com a complement a tots els actes, 12 cellers i restaurants oferiran del 5 al 8 de maig diferents plats en què les faves tendran el seu protagonisme; així es podrà degustar des d’un cuinat tradicional a plats més elaborats com un anfós amb salsa i faves”, ha explicat Fernández.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image