El celler de Can Ripoll ha estat l’escenari escollit per presentar la setmana gran del Dijous Bo. Un local que és un dels exponents de la reconeguda gastronomia d’Inca. “Tradició i modernitat es donaran la mà a 7 dies plens d’activitats que acaben amb el plat fort que és el Dijous Bo”, ha explicat el batle d’Inca Virgilio Moreno, qui ha estat acompanyat per la regidora de Fires i Dijous Bo Antònia Sabater, el regidor de Participació Ciutadana Antoni Peña, el president de l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Inca Pep Nicolau, la presidenta de l’associació empresarial Activa’t Inca Mar Nicolau, altres membres del consistori i representants d’associacions, agrupacions i entitats de la ciutat.

img_6830

“Fira i festa plegada és el model del Dijous Bo, i enguany veurem tot això al llarg d’aquests dies de la setmana gran”, ha explicat Sabater. Els actes s’inicien el divendres 11 de novembre amb una activitat infantil i amb el pregó del Dijous Bo. Josep Maria Ramis, delegat territorial d’El Corte Inglés a Balears, serà l’encarregat d’anunciar les festes, i després es durà a terme el tradicional concert de l’Orfeó l’Harpa d’Inca. El cap de setmana començarà amb la novetat de la ruta de tapes de l’Associació de Veïns de Santa Maria la Major, però també es tornen a celebrar el Festival Vermut i el correfoc nocturn Inc’Fern. A més, hi haurà els tradicionals foguerons, que enguany seran dia 12. El dia de Santa Maria la Major, copatrona de la ciutat, hi haurà ballada popular i les completes. L’Exposició Filatèlica dóna inici a la setmana que continua fins al Dimecres Bo i el tradicional sus a la plaça del Bestiar, i el vespre de música.

El Dijous Bo es podrà trobar quasi de tot als poc més de 500 expositors al llarg dels 8 quilòmetres d’exposició. El mercat pagès, un any més, serà l’eix central del que es coneix com la Fira de Fires. Durant tota la jornada s’habiliten zones d’aparcament a la ronda de Migjorn i al carrer de Jaume II per donar resposta als milers de visitants. Per altra banda, Serveis Ferroviaris de Mallorca disposarà de freqüències especials el dimecres a vespre. “En un dia com aquest, la millor recomanació és que tota la gent véngui amb temps per passar una bona estona i gaudir de totes les propostes que trobaran”, ha comentat Moreno. A més, s’ha muntat un dispositiu especial amb més de 200 persones de diferents cossos de seguretat, protecció civil, sanitat i seguretat privada, ja que durant aquesta jornada poden passar per Inca més de 150.000 persones.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image