El pressupost municipal de l’Ajuntament d’Inca per a l’any 2023 fa especial incidència en l’aspecte econòmic i social del municipi. Aquest és el resum que s’ha fet dels comptes durant la seva presentació. “L’experiència dels anys de la pandèmia ens ha ensenyat la importància de tenir uns comptes sanejats i que ens permetin afrontar les necessitats de la ciutadania i de l’economia local”, ha comentat el batle Virgilio Moreno.

L’equip de govern municipal ha acordat no realitzar una pujada d’impostos per tal de no agreujar la situació postpandèmia. De la mateixa manera, l’any 2023 els preus dels serveis públics no seran actualitzats amb l’IPC, tal com s’ha fet en altres exercicis pressupostaris. “L’objectiu és reduir la pressió fiscal a la ciutadania, però també a les empreses que tenen la seva activitat a la nostra ciutat. Per això continuarem amb l’exempció de pagament de taxes d’activitats com pot ser l’ocupació de la via pública per part de terrasses de bars o restaurants”, ha explicat Moreno. Aquesta mesura i les inversions regulars en promoció de la ciutat com a eix econòmic tendran una forta presència a les polítiques municipals per al pròxim any.

Cal destacar que l’Ajuntament d’Inca té previst al capítol d’inversions una despesa superior als dos milions d’euros. La dita quantitat anirà destinada majoritàriament a manteniment, seguretat i serveis socials. “Aquests seran els eixos que volem potenciar durant el pròxim any, però això no vol dir que no estiguem atents a totes les línies d’inversió europees, del Govern central o de les nostres institucions per tal de portar més inversions a la nostra ciutat”, ha assegurat el batle.

En el cas del manteniment, es pretén fer una especial incidència a la conservació de l’espai urbà (jardins, mobiliari, parcs, carrers…) per tal que siguin un vertader punt de trobada per a la ciutadania. També es farà un especial esment a millorar infraestructures com les lluminàries a la via pública -1 milió d’euros -, l’asfaltatge de carrers -400.000 euros- i la millora de les conduccions d’aigües.

Pel que fa a la seguretat, el 2023 es continuarà amb la consolidació i l’augment del planter de policies locals. “Volem aconseguir que els i les agents continuïn millorant el servei que presten, i que es contemplin noves necessitats que puguin tenir derivades dels nous temps”, ha dit Moreno. També, els comptes municipals contemplen l’augment i la millora de dotació del personal de l’Àrea de Serveis Socials. Aquesta acció té com a objectiu minvar qualsevol situació procedent de la pandèmia i estar previnguts per si s’esdevenen situacions similars.

En total, els comptes municipals de l’Ajuntament d’Inca per a l’any 2023 pugen a 32.722.241 euros. Al capítol d’ingressos, es té previst ingressar quasi 20 milions d’euros en concepte d’impostos directes, indirecte i taxes. “El més rellevant, pel que fa a la part purament econòmica, és que l’Ajuntament d’Inca es mantindrà en dèficit zero, fet que ens permetrà afrontar qualsevol situació”, ha comentat Moreno.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image