L’Ajuntament d’Inca ha presentat avui les tres noves taules d’escacs que s’han instal·lat a la plaça del Blanquer. De forma paral·lela, s’ubicaran també més espais de joc a l’Hospital Comarcal d’Inca, la plaça de Sant Joan de Déu i altres indrets públics del municipi.

L’acte ha comptat amb la participació del batle d’Inca Virgilio Moreno, el regidor de Participació Andreu Caballero, el Dr. José Reyes, en representació de l’Hospital Comarcal d’Inca; Joan Ramon Galiana, president de l’Associació d’Escaquistes de Balears; Juan Carlos Hidalgo del Club INCACS Es Raiguer; Rafael Cuello i Llorenç Abrines, del Club Escacs Inca; i Toni Serra, president de l’associació de veïns del Blanquer, juntament amb altres representants de la junta directiva.

«Els escacs tenen un important component social, i el fet de treure’ls al carrer i ubicar-los a espais públics pot fomentar la integració. Volem que aquestes taules constitueixin punts de trobada accessibles per a persones de qualsevol edat, sexe i condició, per fomentar que persones del nostre entorn s’asseguin a jugar plegades», explica el regidor Caballero.

En aquest sentit, el batle Moreno destaca que «la pràctica dels escacs, a més de fomentar el respecte i la convivència, també pot ser molt beneficiosa per a la salut, ja que el nostre cervell s’exercita i es manté en forma. D’altra banda, s’ha demostrat que disminueix l’ansietat i ajuda a la salut mental».

La capital del Raiguer disposa d’una llarga tradició d’escacs, amb dos clubs que competeixen a campionats i proves federatives. Per tal motiu, l’Ajuntament ha volgut instal·lar aquestes pràctiques taules amb seients i estructures adequades a totes les condicions meteorològiques, i ubicar-ne d’altres també a espais sociosanitaris de referència de la ciutat.

Els escacs és un dels jocs de major antiguitat que, amb un caràcter intel·lectual i cultural, permet que qualsevol persona pugui jugar-hi sense importar les barreres que l’idioma, l’edat, el gènere, la capacitat física o la situació social poguessin arribar a interposar.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image