En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, l’Ajuntament d’Inca ha organitzat avui matí tot un seguit de rutes a peu per recórrer la ciutat i visitar els principals punts neuràlgics del municipi, amb l’objectiu d’impulsar una mobilitat urbana més sostenible.

«La finalitat d’aquesta iniciativa és promoure els desplaçaments a peu, tot posant de manifest que a Inca pots anar caminant a qualsevol punt de la ciutat i arribes en menys de 10 minuts. Per als desplaçaments més llunyans, els ciutadans disposen d’una completa xarxa d’aparcaments dissuasius a on poder estacionar el vehicle i després fer els darrers metres a peu», explica el batle d’Inca Virgilio Moreno.

Així doncs, un total de 320 persones, entre elles adults i infants, han participat avui en la jornada de sensibilització i conscienciació celebrada a la capital del Raiguer. En concret, pel que fa als nins i nines, n’han participat de cinc escoles diferents d’Inca.

En total, s’ha duit a terme quatre rutes a peu fins a punts estratègics de la ciutat com l’estació de tren, el centre de salut o els aparcaments. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol fomentar una mobilitat més sostenible i potenciar els desplaçaments a peu, especialment pel centre de la ciutat.

En aquest sentit, cal destacar que des del consistori inquer s’han fet un esforç important durant els darrers mesos per habilitar aparcaments dissuasius que impulsin una mobilitat més sostenible i eficient. L’objectiu principal és conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de reduir l’ús del vehicle privat motoritzat per aconseguir una ciutat menys contaminada i millorar la salut de tots i totes.

Per altra banda, l’Ajuntament d’Inca ha habilitat ja un total de set noves zones d’estacionament a diferents indrets del municipi i ha creat a prop de 600 places d’aparcament. «Seguim treballant per ampliar aquesta xarxa d’aparcaments dissuasius i facilitar així l’accés al centre i altres indrets del nucli urbà sense necessitat d’anar-hi amb vehicle. D’altra banda, es pretén alliberar els carrers del centre de vehicles que volten cercant una plaça lliure», destaca Moreno.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image