L’Ajuntament d’Inca treballa decididament per intentar aconseguir ajudes per al sector del calçat, el qual pateix també els efectes de la pandèmia. Així doncs, el batle Virgilio Moreno ha mantingut durant els darrers dies importants converses amb representants del Govern, el Consell i l’Associació de Fabricants i Auxiliars del Calçat de Balears (AFACA). La finalitat d’aquestes negociacions és intentar contribuir per tal que les empreses del calçat puguin accedir a les mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial per donar resposta a la pandèmia de la COVID-19, o que s’habilitin subvencions específiques per a aquest sector.

«La indústria del calçat és una de les més importants de la nostra ciutat i està patint les conseqüències de la pandèmia. Per això, des de l’Ajuntament d’Inca farem tot el que estigui al nostre abast per ajudar-los i aconseguir que puguin rebre ajudes», explica Virgilio Moreno. A més a més, el batle d’Inca ha destacat que «hem mobilitzat ja tots els nostres recursos per intentar corregir aquesta situació amb la implicació del Govern balear i el Consell de Mallorca».

En aquest sentit, cal recordar que el 12 de març es va publicar en el BOE el Reial decret llei 5/2021, que detalla les particularitats de la Línia COVID d’ajudes. Les bases no inclouen els CNAES 1520 de fabricació de calçat i el 4642 de comerç a l’engròs de roba de vestir i calçat com a possibles beneficiaris d’aquestes subvencions.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament d’Inca, recollint les demandes i peticions d’AFACA, s’ha intentat promoure una trobada entre el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l’Associació Balear per intentar tots plegats promoure una solució i aconseguir que les empreses del calçat afectades per la COVID-19 puguin rebre ajudes econòmiques.

Les negociacions han donat els seus fruits, i està previst que la pròxima setmana la presidenta de les Illes Balears Francina Armengol es reuneixi amb els representants d’AFACA per conèixer de primera mà les seves reivindicacions.

Reunió amb AFACA

Imatge d’arxiu

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image