Els centres de salut, l’Ajuntament d’Inca i diversos col·lectius ciutadans han dissenyat dues rutes saludables dins el municipi. La sortida l’han donada el batle Virgilio Moreno i la regidora de Salut María del Carmen Osés, juntament amb altres responsables municipals, els responsables del centre de salut i 50 persones que han volgut participar de la primera sessió. “Des del primer moment hi ha hagut una total sintonia per posar en marxa aquesta iniciativa, i el que és més important, hi ha molta implicació popular”, ha declarat Moreno. La ruta que va cap a la barriada de Crist Rei té una llargària de 2,8 quilòmetres i la que discorre per la zona centre té 3,5 quilòmetres. Per donar a conèixer la iniciativa s’ha editat un fullet amb el mapa i les recomanacions per a un envelliment actiu.

rutessaludables02

Ambdues rutes tenen un recorregut amb sortida des del centre de salut del Blanquer i estan dissenyades per caminar mitja hora diària, tal com recomanen els professionals. A més, compleixen uns requisits mínims d’accessibilitat, bona pavimentació, seguretat en el trànsit, voreres rebaixades i amples, així com l’atractiu aspecte del seu entorn. Als usuaris se’ls facilita un document amb exercicis que es poden realitzar durant el recorregut tant als diferents aparells de gimnàstica que hi ha al carrer com als parcs que hi ha als recorreguts. “És importat sobretot per a la gent gran que, regularment, vagi fent aquestes rutes en grup perquè, a part de cuidar la salut, també se socialitza”, ha comentat Osés.

La iniciativa parteix des de la Conselleria de Salut dins l’estratègia de promoció d’alimentació saludable i vida activa, amb l’objectiu de millorar la salut de la població de Balears mitjançant la promoció de la pràctica d’activitat física diària. Actualment, més de la meitat de centres de salut de les Illes estan adherits a aquest programa. Així mateix, des de la Direcció General de Salut Pública i Consum s’ha advertit que l’excés de pes i l’obesitat comencen a ser un greu problema de salut de les societats modernes. Ser obès­, en la majoria dels casos a causa d’una dieta inadequada i la falta d’activitat física, augmenta el risc de sofrir diabetis, malalties cardiovasculars, vessaments cerebrals, artritis i certs tipus de càncer o diferents problemes de salut mental com la depressió.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image