El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons acompanyat del batle d’Inca, Virgilio Moreno, ha visitat avui les obres de construcció del centre de transbordament intermodal cotxe-autobús.


Aquest espai, ubicat a la carretera de Sineu i que ha estat cedit per l’Ajuntament d’Inca, disposarà de dues noves parades d’autobús interurbà i tindrà 120 places d’aparcament per a vehicles.Està previst que finalitzin les obres el mes d’agost.
L’altra obra que ja està en marxa és l’habilitació de l’aparcament soterrat a la plaça d’Antoni Mateu, situat devora l’estació d’autobusos, previst per unes 300 places i que promourà la intermodalitat cotxe- bus/tren.

Les obres a Inca per a acollir la nova xarxa del 2019, es completaran amb la remodelació de l’actual terminal d’autobusos d’Inca per convertir-la en l’estació d’intercanvi modal de la comarca (tren – cotxe – bus). Serà, doncs, l’origen de les línies dels municipis de la zona i del trànsit dels autobusos procedents dels nuclis turístics del nord de Mallorca cap a Inca i Palma, especialment en la temporada alta.

Aquestes tres actuacions permetran afavorir els accessos als indrets de la Serra de Tramuntana en transport públic, de manera que Inca funcioni com a porta d’accés a la zona centre/nord de la Serra en transport públic.
Les obres del centre de transbordament intermodal de la carretera de Sineu i de l’aparcament, competència del Consorci de Transports de Mallorca, estan finançades pels fons provinents del Pla d’Impuls al Turisme Sostenible 2016, amb un import d’adjudicació de 321.400,00 € (IVA exclòs) i de 43.834,52 € (IVA exclòs) respectivament.

El TIB prepara la nova xarxa que funcionarà a partir del 2019
Les actuacions de les infraestructures del transport públic d’Inca responen a la reordenació i millora de la nova xarxa TIB que entrarà en funcionament a partir de 2019. Aquestes actuacions s’emmarquen en el Pla insular de serveis de transport regular de viatgers per carretera de Mallorca (PISTRVC), que té per objecte la planificació i l’ordenació del transport regular de viatgers per carretera i que fixa com a objectiu incrementar la demanda total de la xarxa d‘autobusos interurbans en un 25 %.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image