L’Ajuntament d’Inca està desenvolupant un pla per donar prioritat al vianant, evitar aglomeracions en els carrers i facilitar que els ciutadans hi puguin sortir de manera controlada i segura. D’aquesta manera, la capital del Raiguer tendrà 5.000 metres més per a vianants amb el tancament al trànsit rodat d’unes quantes vies en diferents punts neuràlgics del municipi. “Hem intentat dissenyar un complet pla per donar més protagonisme als vianants amb la finalitat que tots els ciutadans tenguin espais segurs per passejar i fer esport, mantenint sempre les distàncies de seguretat”, explica el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Així doncs, d’ençà que va començar ja la fase 0, s’han implantat a Inca un conjunt de mesures per facilitar les sortides al carrer, les quals s’han anat establint de manera gradual. En primer lloc, es varen habilitar vuit rutes desenvolupades per diferents carrers, avingudes i camins rurals dels afores de la ciutat, amb l’objectiu de distribuir els ciutadans i habilitar espais adequats per passejar i practicar exercici. Aquesta actuació, que encara es manté vigent, va implicar el tancament d’un carril de la ronda de Migjorn a la circulació de vehicles per tal de donar més espai als vianants.

En segon lloc, el passat dilluns es varen tancar també al trànsit diversos carrers del centre de la ciutat  amb la mateixa finalitat. Així doncs, coincidint amb el primer dia de la fase 1, es varen tancar al trànsit rodat el carrer d’Antoni Fluxà, la plaça de l’Orgue i la plaça d’Orient, durant tot el dia; i els carrers de la Sirena, Jaume Armengol i un tram de General Luque, de 17 a 23 hores.

Finalment, a partir del pròxim dilluns 18 de maig, s’habilitaran nous espais per passejar als barris de Crist Rei i So na Monda. Concretament, es prohibirà el trànsit de vehicles als carrers de Santiago Rusiñol, la Balanguera, la Puresa i en Mairata, que es reservaran per a ús exclusiu de vianants de 17 a 23 hores.

Aquestes mesures tenen un caràcter temporal i, en principi, es mantindran durant tot el mes de maig. Tot i això, en funció de com es desenvolupi la desescalada no es descarta la possibilitat de dur a terme noves accions i habilitar més espais per a vianants. “Hem de poder adaptar la nostra ciutat per donar més protagonisme als vianants en detriment dels cotxes i facilitar així que les recomanacions de seguretat es puguin complir, i no hi hagi aglomeracions”, assenyala Moreno.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image