La conselleria de Turisme, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears ha concedit una subvenció directa a l’Ajuntament d’Inca per a l’execució de les actuacions incloses en el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinacions 2023, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea, NextGenerationEU.

Així doncs, l’Ajuntament d’Inca rebrà una subvenció d’1.299.998,00 euros per al desenvolupament del projecte «Inca: turisme, esport i sostenibilitat», en tres anualitats. El projecte contempla quatre eixos programàtics amb diferents actuacions per cada apartat.

D’aquesta manera, en el marc de l’eix de «Transició verda i sostenible» es contempla la rehabilitació sostenible i replantació d’arbratge de l’entorn natural del Parc del Serral de les Monges i la creació d’itineraris sostenibles mitjançant d’ombra i elements mitigadors de radiació. D’altra banda, dins l’eix de «Millora de l’eficiència energètica» l’Ajuntament d’Inca instal·larà climatització fotovoltaica i lluminàries LED en diferents equipaments d’ús turística i una pèrgola fotovoltaica sobre la coberta d’un equipament municipal d’ús turístic.

Pel que fa al tercer eix de «Transició digital», es proposa la millora del portal de promoció turística, la digitalització del mercat municipal, la implantació d’un programa de transformació digital per a empreses locals i el desenvolupament de jornades de sensibilització i formació en transformació digital i turisme. Finalment, en preveu la creació de la Smart Office de turisme municipal per impulsar la transformació en destí, en l’eix de «Competitivitat».

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image