Des del 15 de novembre al fins 15 de desembre, la Policia Local d’Inca ha realitzat una campanya de control de vehicles de mobilitat personal (VMP). Aquesta acció s’ha duit a terme a la zona centre perquè els agents hi han detectat més problemes. Al llarg d’aquesta campanya s’han interposat 45 denúncies, principalment per circular per zones de vianants o anar més d’una persona a un VMP. “No tenim cap dubte que les noves formes de mobilitat són una solució per als problemes de congestió de les ciutats, però sempre que respectin la resta de persones usuàries”, ha explicat el cap de Policia Local Carlos Caballero.

La majoria de les sancions de la campanya han estat per circular a zona exclusiva per a vianants i per anar en patinet dues persones. “L’esperit de la norma actual és la convivència dels diferents actors a la via pública. Per això, entre d’altres, es contemplen mesures reeducadores per a aquells usuaris joves que cometin infraccions fent servir aquest tipus de transport personal”, ha comentat Sebastià Oriol, regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat. Cal recordar que l’any 2019 Inca va modificar l’Ordenança municipal de circulació per tal de regular l’ús de patins, patinets, monopatins, patinets elèctrics i vehicles de mobilitat personal.

La campanya realitzada per la Policia Local s’ha completat amb la substitució de la senyalística de les zones de vianants; tot plegat, amb la intenció de reforçar la prohibició de la circulació per aquestes vies per part dels vehicles de mobilitat personal. L’objectiu és que el vianant tengui espais únics de circulació.

 

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image