La consellera de Salut, Patricia Gómez, i la gerent de l’Hospital d’Inca, Soledad Gallardo, s’han reunit amb la Comissió de Participació Ciutadana, que engloba tots els batles d’Inca, Pollença, Escorca, Costitx, Lloret de Vista Alegre, Maria de la Salut, Santa Margalida, Selva, sa Pobla, Llubí, Lloseta, Muro, Mancor de la Vall, Búger, Alcúdia i Sineu. L’objectiu d’aquesta Comissió és establir vies de comunicació directa i sinergies amb els ajuntaments de la seva àrea d’influència per elaborar estratègies conjuntes que millorin la salut dels ciutadans de la comarca.

Tant la consellera com la gerent han transmès als batles la intenció de reforçar el paper de la Comissió de Participació Ciutadana com a punt de trobada que permeti a l’Hospital saber les opinions i necessitats dels municipis, i de la seva població, així com dur a terme accions concretes per millorar la salut dels ciutadans.

reunioH

La gerent de l’Hospital, Soledad Gallardo, ha fet una presentació davant els batles de la situació actual del centre, tant en l’àmbit assistencial com de gestió. Gallardo ha traslladat als batles el balanç assistencial del darrer any, en el qual destaca un increment del 8,81 % de les intervencions quirúrgiques en el mes de setembre de 2015 respecte del mateix mes de l’any anterior. En aquest sentit, la gerent també ha destacat l’increment d’un 4,34 % en l’atenció d’urgències; un 9,30 % d’augment de parts; i un 4,61 % d’increment de proves radiològiques.

En aquesta mateixa línia, ha anunciat la posada en marxa del programa “Especialistes pròxims”, pel qual metges especialistes de ginecologia, traumatologia, neurologia, pneumologia i digestiu es desplaçaran als diferents centres de salut de la comarca per atendre-hi els pacients. El programa permetrà que un alt percentatge de la població de l’àrea d’influència de l’Hospital d’Inca no s’hagi de desplaçar al centre hospitalari per a les consultes amb l’especialista, sinó que seran atesos directament en el seu centre de salut.

Durant la reunió de la Comissió Ciutadana la gerent ha donat a conèixer els projectes estratègics per a 2016, entre els quals destaquen la consolidació del registre de naixements, posat en marxa recentment; el programa de cribratge de càncer colorectal, iniciat enguany i a través del qual s’espera al final de 2016 haver convidat a participar-hi 25.000 homes de la comarca; i el programa de diàlisi peritoneal, pel qual el pacient no s’ha de desplaçar, sinó que es fa la diàlisi a ca seva, fet que implica un augment de la seva autonomia, i que preveu arribar al 30 % dels pacients actualment tractats a la comarca.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image