Per tal de millorar la formació i l’ocupació entre els joves al municipi d’Inca, la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria invertirà 500.000 euros en dos projectes que combinaran ensenyament i pràctica laboral. A l’acte han acudit el conseller de Treball, Comerç i Indústria Iago Negeruela, el batle d’Inca Virgilio Moreno, el director general d’Ocupació i Economia Llorenç Pou, la regidora de Treball i Formació Alice Weber i el regidor de Joventut Sebastià Oriol. “La nostra intenció és, des del coneixement de les economies locals, poder oferir formacions destinades a cobrir nínxols del mercat a cada municipi mitjançant programes complets de formació en aprenentatge”, ha declarat Negueruela. La Garantia Juvenil és una iniciativa europea que pretén facilitar l’accés als joves al mercat de treball.

Garantia Juvenil

Així, l’Àrea de Formació durà a terme dos projectes mixtos d’ocupació i formació dirigits a joves de 16 a 29 anys aprovats al Programa de Garantia Juvenil. Els projectes tendran una durada d’un any. Es contractaran 20 alumnes als 2 projectes amb un contracte de formació a jornada parcial. Aquests alternaran la feina efectiva amb la formació en els certificats de professionalitat segons de quin es tracti. “En ambdós projectes també està prevista la participació de l’alumnat a campanyes relacionades amb la igualtat entre homes i dones”, ha esmentat Weber.

Els programes que es desenvoluparan són:

– “Digitalitza’t”. Es realitza per primera vegada un projecte mixt a l’àrea administrativa. Una vegada finalitzat, els alumnes obtindran una formació equivalent a Formació Professional Bàsica d’Auxiliar de Serveis Administratius que expedeix l’Administració educativa. El treball efectiu de l’alumnat suposarà un 60 % aproximadament de la seva jornada.

– “Es Tauler”. En aquest projecte es combinarà un certificat de professionalitat en el sector de fusta amb un altre en el sector comercial. Els alumnes dedicaran un 70 % de la jornada aproximadament al treball efectiu, en el qual està previst realitzar la restauració de vitrines del Teatre Principal i la construcció d’estructures infantils per treballar la psicomotricitat a les escoles del municipi, entre altres tasques.

A més, amb els dos programes es donarà feina a 8 persones, entre docents i personal administratiu.

Des de l’Àrea de Formació s’han captat 235 joves per a la seva inscripció al Programa de Garantia Juvenil. Aquesta captació s’ha realitzat de manera coordinada amb els Serveis Socials, el Casal de Joves i el SOIB. “Estam satisfets amb aquestes primeres accions perquè van en sintonia amb les polítiques d’atacar els nínxols d’atur com són els joves, que a Inca representen un 14 % de total de gent sense feina”, ha dit Moreno.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image