La ciutat d’Inca ha rebut la donació d’un piano que va pertànyer al compositor inquer Antoni Torrandell i Jaume. L’acte ha tengut lloc a la sala d’actes de l’Escola Municipal de Música i Dansa, i ha comptat amb la presència del batle d’Inca Virgilio Moreno, la tinenta batle de Cultura Alice Weber, la regidora d’Educació i de l’Escola de Música Antoni Torrandell Helena Cayetano i diversos membres de la família Torrandell.

“Hem d’agrair la disponibilitat de la família Torrandell per apropar el llegat del genial músic a la ciutat que el va veure néixer, i la col·laboració perquè a Inca continuï viva a la memòria la importància de mestre Torrandell”, ha explicat Virgilio Moreno. L’instrument quedarà instal·lat a exposició pública al vestíbul de l’edifici, amb motiu d’homenatge i reconeixement al músic inquer, un dels més importants del segle XX, que ha estat cedit per la família.

Durant l’acte, l’historiador inquer Miquel Pieras ha recordat la figura d’Antoni Torrandell, la seva obra i els motius de per què se’l considera un dels grans creadors musicals de la primera meitat del segle XX. “Entenem que el tribut a Antoni Torrandell ha de ser continu, per això propiciam que els alumnes del Conservatori i de l’EMMAT coneguin i estimin el llegat del genial músic inquer”, ha esmentat la regidora Cayetano. Els alumnes de l’Escola Municipal de Música i Dansa Antoni Torrandell d’Inca han estat els encarregats de cloure l’acte amb diverses peces musicals.

Cal assenyalar que mestre Antoni Torrandell, que va néixer a Inca el 17 de juliol de 1881 i va morir a Palma el 15 de gener de 1963, fou un compositor musical inquer que es va formar a París, dins de l’Schola Cantorum de César Franck i Charles Tournemire. És un dels grans creadors musicals de la primera meitat del segle XX. Té un extens catàleg que inclou obres magistrals com el Rèquiem, la Missa Pro-Pace, el Concerto per a piano i orquestra, la Symphonie núm. 1 per a violí i orquestra, les cançons Où va le nuage, S’il revenait i La solitude per a soprano i orquestra.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image