La Comissió de Cultura d’Inca va aprovar escollir Caterina Valriu, l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil d’Inca i la Fundació es Convent com a Premi Dijous Bo 2016, d’entre les 7 candidatures que s’hi presentaren. Ara el Ple de l’Ajuntament d’Inca ha de ratificar la proposta dels guardons. “El nou procés de concessió d’aquestes distincions ha estat molt participatiu i s’ha aconseguit una unanimitat que augmenta la importància del Premi Dijous Bo”, ha comentat el tinent de batle de Cultura Antoni Rodríguez.

La Fundació cultural es Convent és una institució sense ànim de lucre que va néixer l’any 2007. Dins els seus objectius estan dinamitzar la vida cultural d’Inca, posar de relleu les persones que han contribuït en aquest camp a la ciutat i fer visibles els professionals culturals emergents. La majoria dels esdeveniments que han posat en marxa són gratuïts, llevats d’aquells que tenen caràcter benèfic. Tota la seva activitat depèn de la filantropia de l’empresari inquer Pere Pascual.

La inquera Caterina Valriu és doctora en Filologia Catalana per la UIB. Treballa en projectes de recerca I+D sobre literatura oral en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, en projectes sobre literatura infantil i juvenil amb l’equip LIJMI de la Universitat de Santiago de Compostel·la i en estudis literaris del grup Identities Emerging from the Spanish Literature adscrit a la Pepperdine University (Califòrnia). Actualment és subdirectora del Departament de Filologia Catalana. També és escriptora, narradora oral i col·laboradora habitual en mitjans de comunicació per a la divulgació de la literatura popular tradicional, el costumari i els llibres per a infants.

L’Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil d’Inca va aprovar el seu reglament a l’any 2004, i un any després 20 persones varen convertir-se en la primera dotació a la ciutat. Es tracta d’un grup de voluntaris que tenen com a principal funció la protecció i seguretat de les persones. Al cap de l’any l’Agrupació sobrepassa les 4.000 hores de serveis pel municipi. Són un col·lectiu que permanentment s’està formant gràcies als cursos que s’ofereixen des de la Direcció General d’Emergències del Govern de les Illes Balears. El 2014 el cap de l’agrupació Xisco Pol va rebre la Medalla Nacional al mèrit de Protecció Civil.

El pròxim dimarts 15 de novembre, en el transcurs d’un acte que tendrà lloc al Casal de Cultura, es farà entrega dels guardons. “Pens que enguany els tres premis parlen de vocació desinteressada per a la societat, per això crec que és de destacar els valors que transmeten tots i que els fan mereixedors d’un reconeixement per part dels seus veïns”, ha declarat Moreno.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image