S’ha constituït la Fundació Teatre Principal d’Inca amb els nous representants del Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament d’Inca. “Avui hem posat el comptador a zero per tal que entre tots creem un nou full de ruta perquè el Teatre sigui una realitat, però una realitat ajustada a les necessitats culturals de la ciutat i la comarca”, ha declarat el batle d’Inca, Virgilio Moreno. El vicepresident del Consell de Mallorca Xesc Miralles i el director general de Cultura Jaume Gomila han acompanyat el batle a visitar les instal·lacions per veure l’estat en què es troben.

Teatre01

Dins les noves prioritats s’ha establert una revisió del Pla Funcional per aconseguir un teatre multifuncional i pràctic. “La idea és que Inca es converteixi en un referent de la cultura a la comarca i que el Teatre serveixi com a dinamitzador de la societat”, ha declarat Miralles. Els patrons estan d’acord que és una necessitat i que s’ha de posar en marxa. A més, s’ha parlat que s’hauran de contemplar usos com el cinema o poder disposar de sales petites per a assajos o esdeveniments de petit format. “L’edifici s’ha d’ajustar a la realitat teatral, però també s’ha de mirar la viabilitat tècnica de tot”, ha comentat Gomila.

Durant la reunió s’ha informat de les passes fetes les darreres setmanes respecte a la concessionària de les obres i a les tasques de tancament després de l’entrega de les claus per part de la constructora. En aquests moments hi ha sobre un 25 per cent d’obra executada comptant amb les extres. En breu es procedirà a arreglar les teulades per tal que a l’època de pluges no s’escoli aigua i faci malbé l’estructura. “Per part de la Fundació no s’està aturat mentre es resol el contracte d’obres, anam avançant amb el Pla Funcional i amb propostes d’actuació, per això ens tornarem a reunir el setembre per acordar totes les passes”, ha declarat Moreno. Així mateix, també s’està treballant en la seguretat de les instal·lacions mentre no es faci obra.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image