La sala de plens de l’Ajuntament d’Inca ha acollit la primera Junta Local de Seguretat del 2023, una reunió en què s’ha fet un balanç de la situació del municipi des de la darrera trobada fa sis mesos. En general, s’han destacat les xifres positives, la tasca de prevenció i la bona coordinació entre la Guàrdia Civil i la Policia Local.

A la Junta han participat el batle d’Inca Virgilio Moreno, la delegada del Govern Aina Calvo, el regidor de Policia Local Sebastià Oriol, el director general d’Emergències Jaume Barceló, el tinent de la Guàrdia Civil d’Inca Javier Villar, el cap de la Policia Local Carlos Caballero i diversos oficials de la Policia i regidors municipals.

Per part de la Guàrdia Civil s’ha destacat que, segons els seus registres, a Inca hi ha hagut un descens del 2,6 % dels delictes a la ciutat. Dins les diverses actuacions del cos s’ha subratllat la feina d’investigació, que ha propiciat la resolució de diversos delictes. Actualment es realitza un balanç positiu perquè no hi ha indicatius diferents dels normals per una població de poc més de trenta mil habitants.

Pel que fa a la tasca de la Policia Local, l’activitat recent ha estat marcada per l’augment del planter operatiu i la posada en marxa de la Unitat de Prevenció. Aquestes dues circumstàncies han propiciat un augment de controls preventius a tot el municipi i, en conseqüència, una pujada de denúncies. El cap de Policia, en aquest sentit, ha fet incís en la feina de vigilància de punts sensibles, perquè ha possibilitat fer pressió per evitar delictes.

Un factor important a la tasca policial és la seguretat percebuda. Amb aquest terme els tècnics parlen de les sensacions que té el ciutadà enfront de les xifres dels professionals (seguretat real). En aquest sentit, s’ha destacat que Inca, segons les dades objectives, està millor que a altres períodes, però que es treballa per millorar la percepció de seguretat per part dels veïns.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image