El conjunt històric acollirà un projecte relacionat amb l’enoturisme i les bodegues del mateix nom

Les antigues cases de Son Bordils, afectades fins fa poc temps per una important degradació, comencen a recobrar vida. Així s’ha pogut veure avui durant la visita que el batle d’Inca Rafel Torres ha realitzat al conjunt històric acompanyat pels germans Ramon i Pere Coll, els nous propietaris.

Aquests immobles eren fins fa pocs mesos propietat de la Fundació Alzina i han estat adquirits pels empresaris Coll, que gestionen també les bodegues de Son Bordils en uns terrenys propers a les cases. En total l’operació incloïa els 2.700 metres quadrats de les cases i uns altres 230.000 metres dels terrenys on es troben ubicades.

L’Ajuntament d’Inca havia emès una ordre d’execució a l’anterior propietat obligant a la immediata realització de feines de reforma de les cases per aturar la seva degradació.

Ara els germans Coll estan duent a terme una primera fase de reforma que té com a objectiu complir les prescripcions de l’Ajuntament. Així, en aquests moments s’ha prioritzat l’antic celler de la propietat, que en la seva darrera reforma podria datar de final del segle XIX. Aquesta part s’ha netejat completament de vegetació, i s’han polit els elements originals. Ara es reconstruirà la teulada per garantir la preservació total. També es farà el mateix amb la teulada de les antigues cases dels senyors.

L’Ajuntament calculava una inversió de 400.000 euros només per la consolidació i preservació de les cases. La nova propietat creu que la inversió inicial serà menor.

La intenció dels propietaris és crear un projecte d’enoturisme a les cases amb visites al celler i altres actuacions i lligant-ho amb les bodegues. Es preveu que en manco d’un any la primera fase pugui estar llesta. Després arribarà un segon moment per envestir la restauració de la resta d’elements d’un conjunt catalogat i protegit per part de l’Ajuntament.

El batle Rafel Torres, per la seva banda, ha explicat que “sent una doble satisfacció perquè, per una part, s’està preservant un patrimoni històric excepcional de la nostra ciutat i, per un altre costat, estam davant nous i atractius projectes empresarials com els dels germans Coll“.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image