L’Ajuntament dóna suport al nou centre, en el qual ha participat econòmicament

Inca i la seva comarca disposen des d’avui d’un nou servei de caire social que pal·liarà part de la demanda existent en matèria d’atenció a persones amb discapacitat.

Es tracta de la nova residència que el Patronat Joan XXIII ha construït a la barriada de Crist Rei i que després d’anys d’estar acabada no havia pogut posar-se en marxa.

Avui s’ha duit a terme l’acte d’inauguració oficial del nou centre, que es posa en marxa amb 10 de les 20 places que té de capacitat i que han estat concertades pel Consell de Mallorca.

A la inauguració hi ha assistit el batle, Rafel Torres, la presidenta del Consell , Maria Salom, i el president del Patronat Joan XXIII, Bernat Tomàs.

Les instal·lacions, que han suposat una inversió de 1,3 milions d’euros, es varen finançar amb les aportacions del Govern, l’Ajuntament i del Patronat.

Malgrat que ara només s’activin 10 places, el Patronat espera que el proper any es pugui fer el mateix amb la resta i tenir l’equipament a ple rendiment.

S’ha de tenir en compte que cada plaça té un cost d’uns 40.000 euros anuals, els quals el Consell de Mallorca a través de l’IMAS finança en la seva majoria. La resta es fa mitjançant aportació del beneficiari o de la seva família.

A pesar de la posada en marxa de la residència, es considera que la llista d’espera de la comarca no s’eliminarà. De fet el president de Joan XXIII, Bernat Tomàs, ha indicat que ja hi ha en ment nous projectes per seguir fent feina amb aquest col·lectiu.

El batle, Rafel Torres, per la seva banda, ha destacat la gran feina de Joan XXIII i ha garantit el suport de l’Ajuntament com fins ara en la seva tasca diària.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image