Creixen un 28 % les denúncies per consum o tinença d’estupefaents i un 20 % les que penalitzen brutor al carrer

La Policia Local d’Inca ha presentat la memòria del passat any, que revela els resultats de la feina realitzada especialment en camps com les drogues i el compliment de les ordenances municipals relacionades amb el civisme.

El batle Rafel Torres i la regidora d’Interior Margalida Horrach han estat els encarregats d’explicar la feina feta.

En el camp del consum i tinença de drogues s’han incrementat les denúncies en un 28 %, i s’arribà a les 283 el passat any. Dita circumstància és atribuïble bàsicament a l’estabilitat i tasca contínua realitzada per la Unitat Preventiva. Aquest equip policial fa feina principalment en horari nocturn.

En matèria de seguretat ciutadana també és ressenyable la reducció del nombre d’atestats penals instruïts, que passa de 799 a 700, i l’increment de la càrrega de feina procedent de gestions derivades dels jutjats. En aquest camp es va passar de 1.408 intervencions al 2013 a 1.719 el passat any.

Remarcable és també l’augment del 20 % en les denúncies per incompliment d’ordenances municipals com ara renous o residus. S’ha de recordar que el darrer trimestre de 2014 es va activar una patrulla mediambiental dedicada a vigilar els abocaments o l’embrutament de la via pública.

Per un altre costat, també destaca la reducció en un 10 % de les sancions de trànsit imposades. Aquesta dada, però, ve motivada pel fet que el darrer trimestre s’ha reduït la presència de la unitat ciclista al centre, on es concentren la major part de les sancions. Pel que fa a sancions, també destaca que s’incrementin en un 10 % les corresponents a la manca d’assegurança o de no passar la ITV en vehicles.

Com a curiositat figura a la memòria una reducció del 38 % en el nombre de vehicles abandonats, que ha passat a 222 el 2014. Aquest fet es relaciona directament amb un alleugeriment de la situació econòmica. Fins al moment molts vehicles romanien aparcats molt temps a causa d’avaries importants que no podien ser reparades pels propietaris per falta de doblers. Això s’ha anat pal·liant els darrers mesos.

De les xifres també s’extreu que minva de forma significativa el nombre d’accidents de trànsit.

El batle Rafel Torres ha recalcat que “com a pare i com a batle em satisfà que la Policia estigui centrant els seus esforços a lluitar contra les drogues”.

Torres ha insistit que no és que ara hi hagi més consum de drogues a Inca pel fet d’haver-hi més denúncies, sinó que s’està aconseguint estar més a sobre d’aquest tema socialment tan sensible. I el compromís és continuar en aquesta línia.

D’altra banda, Torres ha exposat que “és molt important l’esforç que feim en la vigilància en matèria d’abocaments de residus, deposicions de cans. Entre tots hem d’aconseguir una ciutat més cívica, i la Policia també hi té un paper a realitzar”.

El batle ha declarat: “M’agradaria veure com any rere any es redueixen les sancions de trànsit, però no perquè la Policia vigili manco, sinó perquè cada vegada hi hagi més respecte per les normes. Això també seria un bon senyal que estam avançant en civisme”.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image