L’Ajuntament d’Inca ha desenvolupat un dispositiu especial per prevenir i controlar la correcta separació de residus i l’abocament il·legal de fems. Així doncs, durant els darrers dies, la Policia Local d’Inca ha intensificat considerablement la vigilància en punts estratègics del municipi, en els quals s’havia detectat un increment de les infraccions en matèria de gestió de residus.

«Durant els darrers anys, tots els inquers i les inqueres hem fet un esforç per adaptar-nos al nou sistema de recollida i millorar plegats les xifres de reciclatge de la nostra ciutat. No podem deixar que les males pràctiques d’uns pocs embrutin els bons resultats que estam aconseguint», explica la regidora de Serveis i primera tinenta de batle María del Carmen Oses.

En concret, en una setmana s’han interposat un total de 57 denúncies amb sancions de fins als 300 euros. La falta més detectada és la de tirar les fraccions fora de l’horari permès amb 32 denúncies. En aquest sentit, cal recordar que a Inca l’horari per dipositar el rebuig als contenidors és de 20 a 22 hores.

D’altra banda, el turisme de fems continua sent una de les infraccions més comunes, i en set dies la Policia Local ha detectat un total de 17 persones d’altres municipis que dipositaven els seus residus als contenidors de la capital del Raiguer. La resta de denúncies interposades durant el dispositiu especial són per no separar correctament els residus per poder fer la recollida selectiva i per no tirar la fracció dins el contenidor corresponent.

La campanya intensiva de vigilància s’ha realitzat a tres punts del municipi d’Inca: avinguda del Tren, avinguda de Jaume I i carrer de Benahabet, tant amb agents de paisà com amb patrulles. Així mateix, es va activar la unitat especial de drons de la Policia Local per dur a terme tasques preventives de vigilància.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image