La presidenta del Consell, Maria Salom, i el batle, Rafel Torres, han presentat el projecte que preveu fins a 7 rotondes i un cost de 14 milions d’euros

La ronda nord d’Inca es començarà a construir enguany i suposarà 18 mesos d’obres. Aquesta és la previsió que fa el Consell de Mallorca, que licitarà les obres per un total de 14 milions d’euros. La presidenta insular, Maria Salom, i el batle d’Inca, Rafel Torres, han presentat avui el projecte definitiu de la ronda, que absorbirà una mitjana estimada de 20.000 vehicles diaris.

El nou projecte, que es posarà a exposició pública durant un termini d’un mes, destaca per la construcció d’un total de 7 rotondes que garantiran la plena connectivitat d’aquesta carretera des d’Inca cap a tots els pobles de la comarca.

El traçat té com a característica més important que s’ha fet evitant al màxim el consum de territori i les afectacions a particulars. Així no s’haurà d’expropiar cap habitatge en tot el recorregut. El traçat inclou dos carrils de 3,5 metres per banda més uns vials de serveis laterals per a bicicletes, vianants i trànsit agrari.

La ronda incorporarà fins a set rotondes. La primera, ubicada a l’entrada d’Inca vora l’autovia, serà sensiblement ampliada per regular tot el trànsit. Després trobarem aquests creuers al camí vell de Lloseta per donar servei a la barriada de Crist Rei. La carretera passarà per davall de les vies del tren, i es farà una altra rotonda que connectarà amb la carretera de Lloseta.

Després hi haurà una nova rotonda darrere dels habitatges Fernández Cela vora la carretera de Mancor. La següent s’ubicarà a la carretera de Selva just en acabar el nucli urbà. En aquest espai s’ha desplaçat lleugerament la rotonda per tal de preservar una caseta de peons de camins que està protegida patrimonialment.

Seguidament trobarem una rotonda nova darrere el Col·legi Miquel Duran des d’on sortirà un ramal de nova construcció que connectarà amb el vial ja fet, que passa vora la plaça de la Mediterrània i l’Institut Berenguer d’Ainoia.

Finalment la ronda continuarà travessant el camí vell de Pollença amb unes dimensions més reduïdes per acabar passant els habitatges de Can López, amb una connexió amb la carretera actual cap a Alcúdia. Aquest tram final morirà a la vuitena rotonda.

En total la nova carretera tendrà 6,5 quilòmetres. Segons el batle, Rafel Torres, la ronda permetrà descongestionar de trànsit el centre de la ciutat i guanyar en reducció de renous, contaminació i millora en la fluïdesa del trànsit. Torres ha destacat la voluntat del Consell d’aconseguir un projecte respectuós amb l’entorn i el màxim de consensuat amb l’Ajuntament.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image