El paquet d’obres inclou un aparcament, nous vials, millora de la xarxa d’aigua, instal·lacions esportives i asfaltatge de carrers

L’Ajuntament d’Inca activa un nou paquet d’inversions públiques per valor de quasi 1,9 milions d’euros en diferents obres destinades a millorar la ciutat i diferents serveis municipals.

L’equip de govern municipal durà a aprovació del Ple que se celebra aquest divendres una nova modificació de crèdit, amb la qual es destinaran 1.898.711 euros corresponents al superàvit municipal a aquesta finalitat.

La inversió més important correspon a l’obertura del vial de serveis entre el polígon de Can Matzarí i la rotonda de la carretera de Sineu.

Aquesta és una obra que ja fa anys que es volia executar i que precisarà la retirada de tones de material per crear aquest pas, i la construcció d’un mur de formigó per assegurar la zona. El pressupost és de 620.000 euros.

La segona gran obra seran els 400.000 euros que es destinaran a la millora de la xarxa de distribució d’aigua potable del municipi i que s’emmarquen dins de les inversions periòdiques anuals que s’ha proposat executar el consistori per posar al dia el dit servei.

També es dóna prioritat a l’asfaltatge de carrers amb una aportació de 242.000 euros. El projecte s’afegeix als 150.000 euros prevists ja enguany dins del pla anual que es fa en aquestes vies.

Tendran preferència els carrers amb més necessitats d’intervenció i major densitat de trànsit.

La construcció dels nous vestidors i la nova grada de la zona del Sallista amb 215.000 euros també figura dins aquest paguet, així com la construcció d’una zona d’aparcaments per a la barriada de So na Monda per pal·liar la falta d’estacionaments als voltants de l’Institut Pau Casesnoves. Això suposarà invertir 180.000 euros.

D’altra banda, es durà a terme una actuació integral a la zona pública dels habitatges Fernández Cela, on es rehabilitarà l’actual pista poliesportiva i voltants, i es farà totalment nou el parc de patinatge existent, que ha quedat obsolet i molt desgastat per l’ús massiu dels joves. En total s’hi preveu invertir més de 64.000 euros.

Uns altres 96.000 euros serviran per condicionar adequadament tot el dipòsit municipal de vehicles de la Policia Local ubicat vora el quarter, i en darrer lloc s’ha previst la construcció d’una pista exterior d’entrenament al costat del pavelló de Sa Creu, on s’invertiran 80.000 euros.

D’aquesta manera es descongestionarà l’ús del pavelló cobert i totes les categories disposaran d’espai per entrenar així com pertoca.

Compartir

Newsletter Image