Per segon any consecutiu, l’Hospital Comarcal d’Inca ha organitzat un taller de ioga adreçat a pacients oncològics i als seus familiars. Enguany hi participen quinze persones, que setmanalment faran aquesta activitat en sessions d’una hora en un espai del Palau Municipal d’Esports d’Inca cedit per l’Ajuntament. L’activitat estarà guiada per dues monitores experimentades que hi col·laboren de manera totalment altruista.

IMG_2792
Avui dematí, la gerent de l’Hospital Comarcal d’Inca Soledad Gallardo i el batle del municipi Virgilio Moreno han presentat el taller de ioga. També hi han assistit el director assistencial de l’Hospital Carles Recasens, el tinent batle d’Esports Gori Ferrà, la regidora de Sanitat María del Carmen Oses, el cap del Servei d’Oncologia Onofre Pons, la psicooncòloga i responsable de l’activitat Mònica Martí i les dues monitores, Cati Perelló i Sara Guerra.

El taller, organitzat pel Servei d’Oncologia de l’Hospital, constitueix un recurs addicional perquè els pacients puguin fer front a l’impacte psicosocial de la malaltia i complementar el tractament mèdic de la neoplàsia. L’objectiu general és millorar la qualitat de vida dels malalts oncològics i dels seus familiars durant el procés de la malaltia, tant si aquells estan en la fase activa de tractament com si aquest ja ha acabat, però el nivell d’ansietat encara està clínicament alterat. Aquesta millora s’aconsegueix fent exercicis guiats de relaxació profunda, de respiració i d’estirament molt suaus, i amb una meditació curta. Uns altres objectius d’aquesta activitat són prevenir l’aïllament que en ocasions la malaltia genera, reduir els nivells d’ansietat i combatre l’insomni, entre d’altres.

El procés de selecció dels participants es du a terme per mitjà de la valoració de la psicooncòloga del Servei d’Oncologia, Mònica Martí, amb criteris d’inclusió terapèutics: fa dues avaluacions —una abans del tractament i una altra després— amb qüestionaris a fi d’avaluar els beneficis en diferents aspectes, com ara l’insomni o l’ansietat.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image