L’Ajuntament d’Inca s’ha marcat com a objectiu millorar la conservació i el coneixement del patrimoni històric d’Inca. Per aquesta raó ha implicat diverses institucions per treballar conjuntament. Així s’ha manifestat durant la visita que la directora insular de Patrimoni Kika Coll, el batle Virgilio Moreno i el tinent batle de Cultura Antoni Rodríguez han realitzat a diversos punts de la ciutat. “És necessari escometre accions per fer valdre el que tenim a Inca, que en moltes ocasions els mateixos veïns desconeixen”, ha afirmat Rodríguez.

IMG_0821

S’ha visitat Can Monroig perquè la propietat ha trobat elements que podrien datar de l’època medieval. Els experts creuen que podria ser una de les entrades del call d’Inca. Hi ha certs elements que duen a pensar en aquesta possibilitat. Segons un dels tècnics és necessari un estudi multidisciplinari per tal de confirmar el que són hipòtesis. El grup també ha anat fins al camí vell de Pollença per tal de veure els qânats de la Font de sa Canaleta. Aquestes estructures hídriques de l’època musulmana daten del segle XV. L’estat de conservació és dolent, fet pel qual els experts recomanen una intervenció. D’igual manera, s’ha vist el talaiot de Can Vic, ubicada a una parcel·la rural on ja s’han fet prospeccions. En aquest cas és important la consolidació i evitar alguns espolis que ha tengut. Finalment s’ha anat fins a la Font Vella per veure aquest bé etnològic que es creu que és un pou documentat com a Font de la Vila el 1289. Per a dita infraestructura s’ha proposat una conservació íntegra.

Tota la visita ha servit perquè els responsables de Patrimoni de la institució insular comprovassin de primera mà la riquesa de la zona d’Inca i les necessitats diverses dels elements per a la seva conservació. “Estam molt contents de la disposició mostrada pel Consell de Mallorca i creiem que, si es fa una feina conjunta, també amb la iniciativa privada, podem ressaltar els atractius històrics de la nostra ciutat”, ha declarat Moreno.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image