L’Ajuntament d’Inca ha decidit renovar el pla d’ajudes al foment de l’ocupació. Gràcies a aquest pla s’ha aconseguit subvencionar la contractació o bé l’alta d’autònom de fins a 23 persones, amb una inversió de 23.000 euros.

El pla incporpora alguns canvis que permetran a un major nombre d’empreses acollir-s’hi quan vulguin contractar alguna persona d’Inca. Fins al moment s’havia limitat la possibilitat de subvencions a les empreses amb un màxim de treballadors. Ara s’elimina aquest límit, però es manté el de facturació de l’empresa en 500.000 euros per tal de continuar afavorint les PIME.

D’altra banda, es fixava que l’empresa havia de tenir el domicili social a Inca. A partir d’ara s’hi podran acollir empreses ubicades fiscalment a altres municipis, però que tenguin un centre de treball fix al municipi d’Inca.

El nou pla, a més, tendrà efectes retroactius, ja que s’hi podran acollir totes les altes d’autònom o les contractacions fetes des del passat mes de novembre i fins al novembre de 2014.

El reglament manté l’obligació que els treballadors han de estar empadronats a Inca i inscrits com a demandants d’ocupació a l’oficina del SOIB. També se’n podran beneficiar les persones inscrites a l’oficina d’ocupació del SOIB d’Inca que es donin d’alta com a autònomes i que hagin d’exercir la seva activitat professional al municipi.

Als empresaris d’Inca que contractin persones en situació d’atur inscrites al municipi se’ls pagarà un percentatge del 50 % del pagament de la seguretat social, amb un màxim de 200 € mensuals (total de 1.200 €) durant sis mesos, dels nous empleats contractats per un període mínim de sis mesos.

Així mateix, es concediran ajudes de 50 €/mes (total de 300 €) durant sis mesos per a emprenedors que estiguin en atur que es donin d’alta d’autònoms a Inca. Les ajudes es rebran en dos pagaments de 150 € cada un.

Els beneficiaris hauran d’acreditar la documentació requerida en aquestes bases per tal de rebre les ajudes. En el cas de les empreses, cal acreditar tenir la llicència d’obertura en vigor o haver iniciat els tràmits per obtenir-la en el moment en què se sol·liciti la subvenció. Les ajudes es concediran per ordre d’entrada en el registre de l’Ajuntament fins a la finalització del pressupost destinat a elles.

BASES

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image