L’Ajuntament d’Inca ha aprovat avui, durant la Junta de Govern, la realització de canvis legislatius per ampliar i flexibilitzar els terminis d’execució d’obres al municipi. Així doncs, aquesta mesura neix amb la voluntat de pal·liar les càrregues que la crisi sanitària causada pel COVID-19 provocarà als promotors i constructors. “La nostra intenció és adaptar la normativa a la situació actual i intentar donar facilitats per tal que el sector de la construcció pugui desenvolupar la seca activitat amb normalitat i contribuir així a reactivar l’economia local”, assenyala el regidor d’Urbanisme, Andreu Caballero.

D’una banda, el consistori inquer ha acordat iniciar la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbanística (PGOU) per modificar el termini màxim d’execució de les obres, el qual actualment està fixat en 24 mesos, i ampliar-lo a tres anys, d’acord amb el que s’estableix a l’article 154.2 de la LUIB. D’altra banda, s’han acordat flexibilitzar els terminis de presentació del projecte d’execució en aquells expedients amb llicència de bàsic atorgada i afectats per la situació de crisi sanitària. Així mateix, s’adaptarà també la concessió de pròrroga respecte a llicències ja concedides i amb el termini d’execució ja esgotat.

De forma paral·lela, el Departament d’Urbanisme ha treballat decididament durant l’estat d’alarma per agilitzar els tràmits de concessió de llicències i ha atorgat durant aquestes setmanes una vintena de llicències d’obra major. “Hem fet un esforç important per prioritzar la concessió de llicències d’obres i accelerar totes les gestions, amb la finalitat de dinamitzar la construcció i afavorir l’activitat econòmica de la ciutat.”
Finalment, cal recordar que l’Ajuntament d’Inca es troba immers en el disseny d’un pla de reinici de l’activitat econòmica i social del municipi. En el marc d’aquest pla s’han desenvolupat ja importants actuacions de caràcter social destinades especialment a ajudar les famílies en situació vulnerable i amb menys recursos. A més a més, es va aprovar ja un paquet de mesures de caràcter fiscal per ajudar famílies, autònoms i empreses enfront del COVID-19.

La tercera part de “Reiniciam Inca” consisteix en un pla d’impuls a l’economia, que s’està desenvolupant actualment. En aquest punt s’inclou l’acord avui aprovat, per flexibilitzar els terminis d’execució d’obres per tal d’impulsar la reactivació del teixit comercial i empresarial del municipi.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image